banner913
banner932
banner1032

Güney’de maskeler geri gelebilir

banner1020

Güney’de Kovid-19 vakaları arttı, bazı kapalı alanlarda zorunlu kılınan maske takma uygulaması yeniden gündeme geldi

banner974
Güney’de maskeler geri gelebilir

banner971
Güney Kıbrıs’ta Kovid-19 vakalarının artmaya devam etmesi nedeniyle bazı kapalı alanlarda yasal olarak zorunlu kılınan maske takma uygulamasının yeniden gündeme gelebileceğini belirtildi.
Rum Sağlık Bakanı Popi Kanari’nin, Bilimsel İzleme Komitesi ile mevcut epidemiyolojik durum hakkında toplantı yapacağı toplantıda maske takma zorunluluğun geri gelmesi konusunun da olduğu bildirildi.
Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısındaki artışın büyük ölçüde huzurevi sakinleri tarafından tetiklenmesi nedeniyle hükümetin huzurevlerinde maske takılmasını zorunlu kılmaya çalışabileceğine inanılıyor.
Ayrıca hükümetin kalabalık kapalı alanlarda maske takılması konusunda güçlü bir tavsiyede bulunabileceğine inanılıyor.
Aynı zamanda sağlık bakanlığının alışveriş merkezleri ve süpermarketlerin merkezi noktalarında ücretsiz hızlı test merkezleri açma olasılığını da araştırdığı bildiriliyor.
Bu arada sağlık hizmetleri, halkı tüm sağlık tesisleri ve eczanelerde randevusuz olarak temin edilebilecek en son güncellenmiş koronavirüs aşısıyla aşı olmaya teşvik etti.
Sağlık hizmetleri kuruluşu (Okypy) başkanı Pambos Charilaou Salı günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 70 kişinin şu anda hastanede tedavi gördüğünü, bunların üçünün yoğun bakımda olduğunu ve tehlikenin atlatıldığını söyledi.
Charilaou, hastaneye kaldırılanların çoğunluğunun sonbahar aylarında Kovid-19 aşısı almadığını, bu durumun hayal kırıklığı yaratan bir aşılanma oranına sahip olduğunu ve virüsü, insanların birbirine daha sık karıştığı tatil döneminde yakalamış olabileceğini kaydetti. çeyrekler.
Ayrıca kabul edilenlerin çoğunun 75 ila 80 yaşları arasında olduğunu ve çoğunlukla huzurevlerinden geldiklerini söyledi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.