banner913
banner932
banner1012

Vajinal kaşıntının sebepleri

banner1020

Kadınların en büyük sorunlarından biri olan vajinal kaşıntının birçok sebebi olabiliyor. İşte 5 sebebi ve çözüm önerileri…

banner974
Vajinal kaşıntının sebepleri

banner971

1- Maya enfeksiyonu: 
 

Vajinanın ph değerinin olağan değerlerin altına düşmesiyle oluşur. Genellikle antibiyotik kullanımı sonucu oluşur. Günde bir duş alın ve şekeri diyetinizden çıkarın. 

2- Vulvit:
 

Çok sık vajinal duş almaktan ve aşındırıcı sabunlar kullanmaktan meydana gelir. Gnital bölgenizi çok sık yıkamayın ve sadece ılık su kullanın. 

3- Vajinal duş: 
Çok sık vajinal duş alınmasıyla pH dengesi bozulur ve vajina kanalı aşınır. Kuruluk ve kaşıntı başlar. Vajinal duşu bırakın. 

4- Deri hastalıkları:
Egzama ve sedef gibi hastalıklar vajinal kaşıntıya sebep olabilir.  Bir dermatoloğa görünün, hastalıklardan kaynaklı kaşıntı ise kokusuz bir nemlendirici yardımcı olabilir.

5- Cinsel yolla bulaşan hastalıklar:

 Cinsel yolla bulaşan hastalıklar kaşıntıya sebep olabilir. Bir jinekoloğa görünün ve test yaptırın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.