banner913
banner932
banner1012

Oyun!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 20 Mart 2017, 17:02

Bundan yaklaşık yirmi iki ay önce başlayan Akıncı-Anastasiadis görüşmelerinde sorunun halli için hedeflenen tarih 2016 dı.

Olmadı! 2017 ye sarktı.

Halbuki 2017 yılı uzlaşmanın önünde engel teşkil edebilecek birçok gelişmeyi barındırıyordu. Bu nedenle 2016 yılının ısrarla uzlaşı yılı olması isteniyordu!

Rum tarafının 2017 de hidrokarbon meselesi ile ilgili konularda ihale kazanmış şirketlerle anlaşma imzalamaları gerçekleştirilecekti. Nitekim gerçekleşmek üzere. Halbuki hidrokarbonda Kıbrıs Türklerinin de hakları olduğu bir gerçek.

Buna rağmen imzalar atılıyor.

Güneyde 2018 de Başkanlık seçimleri var. Propaganda sürecinde Türklere en ağır hakaretleri yapan adaylar revaçta olacak.

Nitekim Anastasiadis azınlık, çoğunluk kavramını ortaya atarak çökmüş olan görüşme sürecine bir çomak daha sokmuş durumdadır.

Kesin bir dille Türkiye nin garantörlüğüne karşı olduğunu ortaya koymuştur.Anastasiadis, “Herhangi bir üçüncü tarafın garantör olmasına veya özellikle de işgal birliklerinin varlığına kesinlikle izin vermemesi gereken bir çözümden” söz etmektedir.

Dönüşümlü başkanlığı abes bulmuş, azınlığın  çoğunluğu yönetemeyeceğini açık, açık dile getirmiştir !

Nihayette, 1950 Enosis plebisitinin mecliste kutlama günü olarak geçmesine uzun bir süre ses çıkarmamıştır.

Siz bakmayın bu günkü söylemlerine,Enosise giden yolların özlemi içinde hareket ettiğini her fırsatta ortaya koyan bir tavır sergilemiş olan Anastasiadis,22 aylık görüşme sürecinde, Türk tarafından elde etmiş olduğu tavizlerin, koparmış olduğu nimetlerin heba olmaması ve geçerliliğini koruması için görüşmelerin yeniden başlamasını arzu etmekte, görüşmelere takoz koyanın Türkiye olduğunu ısrarla yineleyerek “Akıncı ile hiçbir ihtilafım yok “mesajı vermeye çalışmaktadır!

Dün New Yorka giden Anastasiadis,görüşmelerin yeniden başlaması konusunda ne kadar istekli olduğunu söylemek üzere BM Genel Sekreteri ile görüşecek!

Önceden, görüşme masasından kalkanın Akıncı olduğuna Eide tarafından ikna edilmiş bulunan BM Genel Sekreteri nin bu hususta Türkiye ye baskı mekanizmalarını devreye koyması kuvvetle muhtemel!

Gelinen aşamada işte böyle bir oyun sergilenecek.

Görülen o ki tarihin tekerrürü devam edecek!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.