banner913
banner932
banner1012

"Ülkenin birleşmesi için çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceğim"

banner1020

Rum lider Hristodulidis, “işgalin sona ermesi, özgürlüğe ulaşılması ve ülkenin yeniden birleşmesi için çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceğini” belirtti

banner974
"Ülkenin birleşmesi için çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceğim"

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Rum Meclisi ve DİSİ Başkanı Annita Dimitriu, Yunanistan’ın Yeni Demokrasi Partisi’nin Atina’da gerçekleştirilen 15’inci kongresine katılarak birer konuşma yaptılar.
Hristodulidis, kongrenin önceki günkü oturumunda yaptığı konuşmada “50 yıldır süren Türk işgalinden” bahsederek bilindik tezlerini yineledi.
Hristodulidis, Kıbrıs’taki “yasa dışı Türk işgalinin bu yıl 50’inci yılı olduğunu” belirterek “kabul edilemez” şeklinde nitelendirdiği bu durumun “AB üyesi bir Kıbrıs’ın geleceği olmayacağını” savundu.
Hristodulidis, “işgalin sona ermesi, özgürlüğe ulaşılması ve ülkenin yeniden birleşmesi için çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceğini” de belirterek, desteklerinden ötürü Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e ve Yunan hükümetine teşekkürlerini de dile getirdi.
DİMİTRİU
Gazete haberinin devamında, Rum Meclisi ve DİSİ Başkanı Annita Dimitriu’nun ise kongrenin cumartesi günkü kısmında konuştuğunu ve Kıbrıs sorununa değinerek “üzerinde uzlaşılmış olan, iki toplumlu iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon temelinde çözüm bulunması için kararlılık ortaya konulması gerektiğini” ifade etti.
Dimtriu ayrıca, “Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin normalleşmesinin yolunun Kıbrıs sorununun çözümünden geçtiği taahhüdünü veren Miçotakis’e teşekkür etti”.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.