banner913
banner932
banner1032

Sahte pasaportla girdi ama çıkamadı

banner1020

Beyarmudu sınır kapısından KKTC’ye abisi adına düzenlenmiş sahte pasaportla giriş yapan Erbil Erdemirci, 15 gün sonra aynı pasaportla Bostancı sınır kapısından çıkış yapmak isterken tutuklandı

banner974
Sahte pasaportla girdi ama çıkamadı

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye abisi Adil Erdemirci adına düzenlenmiş olan İngiliz pasaportu ile giriş yapan ve önceki gün ayni pasaport ile Bostancı Kara Giriş Kapıs’ından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçmek isteyen 50 yaşındaki Erbil Erdemirci tutuklandı. “Sahte resmi evrağı tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temin etme” suçlarından dolayı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Erdemirci, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Meselenin tahkikat memuru Baki Bakioğlu, zanlı Erbil Erdemirci’nin 6 Şubat tarihinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’na gelerek önceden İngiltere’de abisi Adil Erdemirci adına düzenlenmiş fakat üzerinde kendi fotoğrafı yapıştırılmış olan İngiliz pasaportunu görevli memura vererek sahtelenmiş evrağı tedavüle sürüp başkasının kimliğine büründükten sonra sahtekarlıkla kayıt temin ederek KKTC’ye giriş yaptığını açıkladı. Zanlı Erdemirci’nin 22 Şubat tarihinde ayni pasaport ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimine geçerek oradan İngiltere’ye gitmek için Bostancı Kara Giriş Kapısı’na gittiğini belirten Bakioğlu, zanlının KKTC’den çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Bakioğlu, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Erbil Erdemirci’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.