banner913
banner932
banner1032
banner1038

33 bin TL'lik vurgun

banner1020

Mağusa’da pazarlamacı olarak çalıştığı iş yeri adına sattığı ürünlerle ilgili müşterilere kestiği makbuzların üzerinde oynama yaparak zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan Atakan Demirdöven’in vurgunu 1500 TL’den 32 bin 820 TL’ye yükseldi

banner974
33 bin TL'lik vurgun

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da pazarlamacı olarak çalıştığı “Stream Trd. Ltd” ve “Cansın Trd. Ltd.” isimli iş yeri adına sattığı ürünlerinler ile ilgili müşterilere kestiği tahsilat makbuzlarının ikinci suretleri üzerinde oynama yaparak zimmetine yüklü miktarda para geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan  zanlı Atakan Demirdöven almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat”, “Sahte belge düzenleme” ve “Tedavüle sürme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Demirdöven’in tutukluluk süresi 6 gün daha uzatıldı.

HAYALİ VE GERÇEK İSİMLERE FATURA DÜZENLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI...

Meselenin tahkikat memuru Hakan Savtekin, “Stream Trd. Ltd” ve “Cansın Trd. Ltd.” isimli iş yerinde pazarlamacı olarak çalışan zanlı Atakan Demirdöven’in 2016-2017 yılları içerisinde şirket adına mağazalara vermiş olduğu iç giyim ürünlerine karşılık olarak kesmiş olduğu tahsilat makbuzlarının ikinci suretindeki rakamlarda oynama yapıp sahtelediğini ve aradaki farkı sirkat ettikten sonra sahtelediği tahsilat makbuzlarını çalıştığı şirkete vererek tedavüle sürdüğünü anımsattı. Mesele ile ilgili olarak zanlının 14 Şubat tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Savtekin, zanlının ayni gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini, son olarak ise 17 Şubat tarihinde ikinci kez mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Demirdöven aleyhine 6 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini söyledi. Savtekin, temin edilen tutukluluk süreleri içerisinde 9 kişiden ifade alındığını ve zanlının Lefkoşa’daki evinde arama yapıldığını açıkladı. Zanlının evinde yapılan aramada 1 blok içinde sadece 3 suretlerinin bulunduğu fatura defteri ve şirketi tarafından müşterilere vermesi için zanlı Demirdöven’e verilen cari hesap listelerinin bulunarak emare alındığını belirten Savtekin, zanlının evinde bulunan fatura defterlerinden hayali ve gerçek isimlere fatura düzenleyerek meblağları zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Polis Memuru Hakan Savtekin, yine zanlı Atakan Demirdöven aleyhine temin edilen 6 günlük süre içerisinde 22 adet sahtelenmiş makbuz tespit edildiğini ve bu makbuzların bir kısmının birinci suretlerine ulaşıldığını belirterek, geriye kalan kısmının ise müşterilerden alınması gerektiğini söyledi. Zanlı Demirdöven’in sadece bu 22 adet sahtelenmiş makbuzlardan 10 bin 409 TL parayı zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini belirten Savtekin, ilk şikayetten bugüne kadar ise zanlının zimmetine geçirdiği meblağın toplamının 32 bin 820 TL’ye ulaştığını açıkladı. Savtekin ayrıca zanlı Demirdöven’in ikinci bir gönüllü ifade vererek hayali isimlere sahte fatura düzenlediğini ve meblağları zimmetine geçirdiğini itiraf ettiğini belirtti.

Polis Memuru Hakan Savtekin, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini, alınması gereken ifadelerin olduğunu ve kayıp olan 2 blok makbuz defterinin arandığını belirterek, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Atakan Demirdöven’in tahkikat maksatları bakımından tutukluluk süresinin 6 gün daha uzatılmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.