banner913
banner932
banner1012

Tesla Model S Plaid'in 0-400 metre süresi tescillendi

banner1020

Tesla, 1.035 beygir güç üreten ve 0-100 km/s hızlanmasını 1.99 saniyede tamamlayan Model S Plaid'in 0-400 metre (çeyrek mil) hızlanma süresini 9.23 saniye olarak açıkladı

banner974
Tesla Model S Plaid'in 0-400 metre süresi tescillendi

banner971
 
Tesla tarafından resmi hızlanma değeri açıklandı.
Makyajlı Tesla Model S, önümüzdeki günlerde tüm detaylarıyla karşımıza çıkacak. Aracın Plaid adı verilen 3 adet elektrik motorlu son derece güçlü bir versiyonunun da bu makyaj operasyonuyla birlikte karşımıza çıkacağını biliyoruz.
Geçtiğimiz günlerde de ünlü TV sunucusu Jay Leno, Tesla Model S Plaid'in 0-400 metre (çeyrek mil) hızlanması konusunda bir rekora imza attığını açıkladı. Tesla da o açıklamanın ardından birkaç gün sonra bugün, gerekli doğrulamayı yapmış bulunuyor. Ayrıca "Neden 0-400 metre?" diye merak ediyorsanız, bunun Amerikalılar için oldukça önemli bir kriter olduğunu ve Amerikalıların drag yarışlarını her zaman 400 metreye kadar yaptıklarıın belirtebiliriz.
Tesla, 1.035 beygir güç üreten ve 0-100 km/s hızlanmasını 1.99 saniyede tamamlayan Model S Plaid'in 0-400 metre (çeyrek mil) hızlanma süresini 9.23 saniye olarak açıkladı. Aracın 400 metreden geçiş hızı ise 249.5 km/s olarak belirtildi. Burada her iki değerin de Jay Leno'nun açıkladığı değerlerden biraz daha iyi olduğu da dikkatleri çekiyor.
Tesla ayrıca Model S Plaid'i "seri üretimdeki en hızlı otomobil" olarak da listeliyor. Tabii burada bir soru işareti de ortaya çıkıyor. Çünkü Rimac Nevera adlı Hırvat üretimi elektrikli hiper otomobil de geçtiğimiz günlerde tanıtıldı ve o aracın çeyrek mil süresi Model S Plaid'den daha iyi (8.6 saniye)!
Açıkçası Tesla Model S Plaid ile Rimac Nevera'nın hızlanmalarının karşılaştırıldığı videoları görmek için sabırsızlanıyoruz! Tabii Rimac Nevera'nın Model S Plaid'den kat kat daha pahalı olduğunu da unutmamak gerek.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.