banner913
banner932
banner1032

YDÜ’den üç sergi daha

banner1020

Özbekistanlı resim sanatçıları Nodir Shoabdurahimov'a ait 17 eser, Khasan Aminov'a ait 20 eser ve Kazakistanlı resim sanatçısı Omirzak Rystan'a ait 17 eserden oluşan, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için ayrı ayrı özel olarak hazırlanan kişisel resim sergileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu tarafından açılacak

banner974
YDÜ’den üç sergi daha

banner971

Sergilerin açılışı, yarın saat 08.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda yer alacak.

Özbekistanlı resim sanatçısı Nodir Shoabdurahimov'un metaforlar, alegoriler ve şiirlerle dolu dünyası eserlerine yansıyor. 17 eserden oluşacak kişisel resim sergisinde sanatçı Nodir Shoabdurahimov eserlerinde beklenmedik renk kararları ile çevrenin gerçek özelliklerini yansıtıyor.

Özbekistanlı bir diğer resim sanatçısı Khasan  Aminov'un eserleri ise renkleri kullanım tarzı ayırt edilebiliyor. 20 eserden oluşacak kişisel resim sergisinde sanatçı Khasan  Aminov'un eserlerinde manzara ve portre stillerini görebilirsiniz. Sanatçı dostları Khasan Aminov'un eserlerinin neşe ve mutluluğu yansıtığını dile getiriyorlar.  

Kazakistanlı sanatçı Omirzak Rystan’ın  17 eserden oluşacak kişisel resim sergisinde  ilgi çekici özelliklere sahip eserler yer alacak. Rystan eserlerinde Kazak süslemesinin özelliklerini, olumsuz-olumlu bir kompozisyon biçiminde yansıtıyor. Eserlerindeki süslemelerin eserlere olağandışı işlevler kazandırdığı göze çarpmaktadır.  Eserlerindeki objelerin şövale tarzı boyamayla kusursuz bir şekilde bütünleşmesi dikkat çekmektedir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.