banner913
banner932
banner1012

Youthopia'dan İnsan Haklarına Yönelik Hibe Desteği

banner1020

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youthopia ortaklığında gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği tarafından mali olarak desteklenen Youthopia projesi kapsamında insan haklarına yönelik farkındalığı arttırabilmek adına hibe...

banner974
Youthopia'dan İnsan Haklarına Yönelik Hibe Desteği

banner971

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youthopia ortaklığında gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği tarafından mali olarak desteklenen Youthopia projesi kapsamında insan haklarına yönelik farkındalığı arttırabilmek adına hibe desteği verilecek.

Youthopia projesi dahilinde oluşturulan, MAGEM İnsan Hakları Birimi sorumlusu Mustafa Öngün tarafından yapılan açıklamaya göre, verilecek olan hibeler dezavantajlı grupların insan haklarını desteklemeyi hedefliyor. İnsan haklarına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefleyen kişi, grup veya sivil toplum örgütlerinin ayrıntılı bilgiye http://www.youthopia.org/category/small-grants/ adresinden erişebilecekleri belirtildi. Ayrıca, Mağusa ve Lefkoşa’da konuyla ilgili işbirliklerinin teşvik edileceği ve konuyla ilgili soru – cevap olanağının sağlanacağı etkinliklerin yapılacağı belirtildi. Lefkoşa’da 26/01/2015 tarihinde 09.00 – 17.00 arasında Ara Bölgede yer alan Dayanışma Evi’nde başvurmak isteyenlere ayrıntılı bilgi verilecek. Mağusa’daki etkinlik ise 27/01/2015 tarihinde 10.00 – 17.00 saatleri arasında Bandabuliya’da yer alan MAGEM binasında yer alacak.

Küçük Hibe Programı ile ilgili olarak Youthopia proje yöneticisi Mertkan Hamit hibe programı tarafından beklenen etkiye değindi. Mertkan Hamit: ‘Hibe programı başvuru yapanların proje yönetim ve uygulamasına yönelik tecrübelerini arttıracak. Bunun yanında ana hedefimiz olan insan hakları farkındalığının arttırılmasına ve bu yönde toplumsal dönüşüme de katkı yapabilecek. Gençler kendilerini toplumda daha görünür hale getirirken, savunacakları insan hakları meselesinin toplumun, devletin veya ilgili diğer kurumların ihlal ettikleri insan hakları konularına yönelik farkındalık yaratacak’ dedi. Ayrıca bu ihlallere yönelik çözüm üretilmesinin önünü açacağını da belirtti.

Seziş Thompson ise yaptığı açıklamada, Youthopia insan hakları hibeleri 1000 euro ile 4000 euro arasında finansal destek sağlayacağını söyledi. Bu desteğin özellikle Kıbrıs’ta toplumlararası yakınlaşmaya katkı sağlayabileceğini söyleyen Thompson, insan haklarını evrensel ölçekte ele aldıklarını, bu nedenle Kıbrıs’ta yaşayan herkesi başvuru yapmaya davet etti.

 

MAGEM İnsan Hakları Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, başvuru süreci ile ilgili sorular ayrıca [email protected] adresine gönderilebilecek. Tüm soruların cevapları www.youthopia.org web sayfasında yayınlanacak. Ayrıca MAGEM İnsan Hakları birimini ziyaret ederek de proje ile ilgili bilgi alınabilecek. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.