banner913
banner932
banner1032

Oteller, Lejyoner'e karşı denetim altında

banner1020

HALKIN SESİ’nin “Lejyoner Hastalığına dikkat” başlığıyla önceki gün yayımladığı habere Turizm Bakanlığı’ndan açıklama geldi: “Gerekli önlemler alındı. Oteller denetim altında”...

banner974
Oteller, Lejyoner'e karşı denetim altında

banner971

HALKIN SESİ’nin “Lejyoner Hastalığına dikkat” başlığıyla önceki gün yayımladığı habere Turizm Bakanlığı’ndan açıklama geldi: “Gerekli önlemler alındı. Oteller denetim altında”

 

Turizm Bakanlığı, HALKIN SESİ’nin “Lejyoner Hastalığına dikkat” başlığıyla önceki gün yayımladığı haberle ilgili açıklama yaptı ve gerekli önlemlerin alındığını, otellerin denetim ve kontrol altında olduğunu bildirdi.

Söz konusu haberde Lejyoner hastalığı olarak bilinen Legionella bakterisinden ortaya çıkan ve bir zatürre çeşidi olan bu hastalığın, özellikle karmaşık su sistemi olan turistik tesislerle kalabalık yerlerde görüldüğü ve insanlarda ciddi enfeksiyonlara hatta ölümlere neden olabileceği vurgulanmıştı.

HALKIN SESİ’ne konuşan Mikrobiyolog Dr. Ender Volkan Çınar, özellikle otellerin riskli bölgeler olduğunun altını çizerek, duş, çeşme, SPA, havuz, fıskiye gibi birçok bölümde gerekli titizliğin gösterilmesi gerektiğini kaydetti

ve bakım yapılmayan bu yerlerde Legionella hastalığının görülebileceğine dikkat çekmişti.

Haberle ilgili açıklama dün Turizm Bakanlığı’ndan geldi.

Geçmiş senelerde başlatılan denetimlerin sürdürüldüğü ve 2008 yılından itibaren Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin katkısıyla lejyoner hastalığının ülke turizmini olumsuz etkilememesi için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, havuz sistemlerinde görülebilecek “Lejyoner” hastalığına karşı otellerin denetim ve kontrol altında tutulduğunu bildirdi.
Açıklamada, geçmiş senelerde başlatılan denetimlerin sürdürüldüğü belirtilerek, 2008 yılından itibaren Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin katkısıyla lejyoner hastalığının ülke turizmini olumsuz etkilememesi için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.
Açıklamada “Bakanlığımıza bağlı Oteller Encümeni tarafından belgelendirilmiş olarak faaliyet gösteren tüm turistik konaklamalı tesislerden, yılda en az bir kez alınan su örnekleri ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin kontrolünde legionella analizleri yapılmaktadır” denildi.
Açıklamada Oteller Encümeni’nin 2012 yılında lejyoner hastalığı ile ilgili bir tedbir daha aldığı, “Otel İşletme Belgesi” alınabilmesi için Devlet Laboratuvarı’ndan legionella analiz rapor neticesinin ‘negatif’ olması koşulu aradığı vurgulandı.
Açıklamada, yasal düzenlemeyle legionella analizlerinin düzenli yaptırılması ve çıkan raporların Oteller Encümeni’ne ulaştırılmasının zorunlu hale getirildiği kaydedildi.
“Böylelikle alınan bu yasal düzenlemeler ile turistik konaklama tesisleri 2012 yılında başlatılan uygulama ile legionella ile ilgili analizlerini her yıl Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ile işbirliği içerisinde yaptırmaktadırlar” denilen açıklamada, basına da konuya hassasiyet gösterdiği için teşekkür edildi.

İLGİLİ HABER

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.