banner913
banner932
banner1032
banner1038

'Otları temizlemekten bile aciziz'

banner1020

UBP Milletvekili Ali Pilli, refüjlerdeki otların temizlenmemesini eleştirerek, “Bunu dahi yapmaktan aciziz” dedi, UBP Milletvekili Çavuşoğlu ise, “Yollardaki otlara da mı hükmedemiyoruz?” dedi    ...

banner974
'Otları temizlemekten bile aciziz'

banner971

UBP Milletvekili Ali Pilli, refüjlerdeki otların temizlenmemesini eleştirerek, “Bunu dahi yapmaktan aciziz” dedi, UBP Milletvekili Çavuşoğlu ise, “Yollardaki otlara da mı hükmedemiyoruz?” dedi

 

 

 

UBP Milletvekili Ali Pilli, “karayollarındaki sorunlar” konusunda güncel konuşma yaptı.

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda, beton bariyerlerin bir an önce tamamlanmasını isteyen Pilli, ilgili bakandan bu çalışmaların ne zaman tamamlanacağıyla ilgili bilgi istedi. Bu anayolda art arda ölümlü kazalar yaşandığına dikkat çeken Pilli, “Yolda koruyucu bariyer olsaydı bu genç insanlar ölmeyecekti” dedi.

Orta refüjler ve asfaltların durumuyla ilgili eleştiriler de yapan Pilli, yollardaki tahribatların giderilmesi için bakımının düzenli yapılmasının şart olduğunu kaydetti.

Bazı yollardaki çukurların kazaya sebebiyet verecek duruma geldiğini belirten Pilli, “Bunları biz görüyoruz da yetkililer görmüyor mu?” diye sordu.

Refüjlerdeki otların temizlenmemesini de eleştiren Pilli, “Bunu dahi yapmaktan acizsek başka bir şey söylemeyeceğim” dedi.

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “Hükümetten Beklentiler” konulu gündem dışı konuşmasında, hükümetin beklentileri karşılayamaz noktada olduğu görüşünü ifade etti ve Serdar Denktaş’ın açıklamalarına atıfta bulunarak “Sorumluyu bulduk demek ki ‘biz hükümetiz ama hükmedemiyoruz’ sorun bu... Ama yollardaki otlara da mı hükmedemiyoruz . O zaman ne diye bu hükümet orada duruyor” şeklinde konuştu.

 

Yaza girilirken yangın tehlikesiyle karşı karşıya olunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, buna yönelik önlemler almak yerine, Orman Dairesi’nde istihdamlar konusuyla uğraşılmasını eleştirdi.

 

Ot temizliğini Maliye karşılayacak

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, yollardaki otların temizliği konusunda bir çözüm yolu bulunduğunu, belediyelere yaptırılacak temizlik çalışmalarının bedelini Maliye Bakanlığı’nın karşılayacağını belirterek, bunun üzerine tüm belediyelerde temizlik çalışmalarının yoğun şekilde başladığını açıkladı.

Vatandaşların da duyarlı olması, çöplerini yol kenarlarına atmaması gerektiğine işaret eden Taçoy, vatandaşları hassas ve dikkatli olmaya çağırdı.

 

 

 

 

“Plajlar sağlıklı değil”

 

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Meclis’te söz alarak, bazı çevre sorunlarına dikkat çekti, yol güvenliği ve plajların sağlıklı olmadığını ifade ederek gerekli önemlerin alınmasını istedi.

 

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, yol ve plajların güvenliği için bir takım çalışmalar yapıldığını belirtti. Bakan Uluçay, plajlarda çok yakın zamanda ceza sisteminin uygulanacağını ve denetimlerle plajların güvenliğinin sağlanacağını belirtti.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.