banner913
banner932
banner1032

Önce izin verildi sonra iptal edildi

banner1020

Gönyeli Belediyesi tarafından Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunun ilk kilometrelerinde yapılması planlanan alt geçit için Karayolları Dairesi tarafından daha önce verilen izin iptal etti

banner974
Önce izin verildi sonra iptal edildi

banner971

Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunun ilk kilometrelerinde yapılması planlanan alt geçit için çalışmalar bu sabah Gönyeli Belediyesi ve Karayolları Dairesi'nden bir ekip tarafından başlatılmıştı.

Çalışmaların başlamasından kısa bir süre sonra Karayolları Dairesi'nden başka bir ekip polisle birlikte saat 10.00 sıralarında bölgeye gelerek, dairenin alt geçit yerine çember yapılmasına karar verdiğini söyledi ve inşaatı durdurdu.   

Çalışmalar nedeniyle Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu, Belediye Bulvarı'nın son bulduğu çemberden Kermiya bağlantısının olduğu çembere kadar trafiğe kapatıldı.

Daha sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi, Adli Şube ve ÇÖŞ’ten polislerin kazı çalışmalarının yapıldığı yere geldi. Ardından Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Ahmet Soyalan’da gelerek bilgi aldı. Bu sırada kazı çalışmalarının başladığı yere gelen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli , Soyalan’dan bilgi aldı.

Konuşma sonrasında Ahmet Soyalan yolun trafiğe açılması emrini vererek, Gönyeli Belediyesi’nin çalışmalarının bir süre bekleyeceğini kaydetti.

Diğer yandan Gönyeli Belediyesi'nin dört ay sürmesi planlanan çalışmalar nedeniyle yolun kapanacağını basına bildirmediği, polise bildirdiği ancak gün vermediği ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre Başsavcılık hem Gönyeli Belediyesi'nin hem de Karayolları Dairesi'nin projeleri inceledikten sonra konuyla ilgili karar verecek. 

Yaşanan bu olay üzerine Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli basına yazılı bir açıklama yaptı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli,yaptığı yazılı açıklamada en önemli yatırımlardan birini daha yaşama geçirecekleri bir günde, Karayolları Dairesi’nin engellemesi ile karşılaştıklarını belirterek, bu durumun, son derece üzücü olduğunu söyledi.
Trafik kaosuna çözüm üretmek için Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun altına, Demir Sokak mevkiine uygulayacakları altgeçit projesinin ihalesine Ocak 2017’de tüm kamuoyunun bilgisinde ihaleye çıktıklarını belirten Ahmet Yalçın Benli, “Karayolları Dairesi’ne bir yıl önce, 22 Ocak 2016 tarihinde başvuru yaptığımızı ve onay sürecinin başladığını, yine geçtiğimiz yılın ağustos ayında detaylı projenin ilgili daireye sunularak, onaylandığını hatırlatmak isteriz” dedi. Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, ortak hedeflerinin halka daha ileri hizmet sunmak olduğunu belirtti.

‘Yapıcı diyalog’ çağrısı

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, devletin kurumları arasında yapıcı diyalog ve iletişimin önemine dikkat çekerek, “Gelişim ve yatırıma engel değil destek istiyoruz. Gönyeli’deki bu yatırımı yaşama geçirmek konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz. Ne yazık ki, son derece önemli bir proje için adım attığımız bir günde engellenme girişimi son derece üzücüdür. Yurttaşlarımız, bu engellemeyi hayretle ve üzüntüyle karşılamıştır. Çünkü insanımız, bu adımların, kendi yaşam kaliteleri için olduğunu çok iyi biliyor, belediyelerine güveniyorlar. Karayolları Dairesi ve tüm ilgili birimleri, yapıcı iletişimle, halkımızın yaşam kalitesini artırmak için işbirliğine davet ediyorum” diye konuştu.


Gönyeli Belediyesi tarafından Lefkoşa-Güzelyurt anayolu için hazırlanan alt geçit projesi ile Baraj bölgesi ile Oray Sitesi’nde yaşayanlar, Gönyeli çemberine girmeden, Gönyeli kentinin güneyinde yer alan yeni Güzelyurt Çevre Yolu’na geçiş yapabilecekleri söylenirken, projenin hayata geçmesi ile trafiğin rahatlaması, ayrıca yol güvenliğinin artması hedeflendiği belirtildi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.