banner913
banner932
banner1032

Dr. Küçük Müzesi'ne yoğun ilgi

banner1020

Restorasyonu tamamlanarak 20 Nisan tarihinde yeniden hizmete açılan Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne, vatandaşların ve turistlerin ilgisi yoğun oldu Fehime ALASYA Restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete açılan...

banner974
Dr. Küçük Müzesi'ne yoğun ilgi

banner971

Restorasyonu tamamlanarak 20 Nisan tarihinde yeniden hizmete açılan Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne, vatandaşların ve turistlerin ilgisi yoğun oldu

Fehime ALASYA

Restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete açılan Dr. Fazıl Küçük Müzesi, vatandaşlar ve yabancı turistlerin ziyaretiyle dolup taşıyor. Meraklı gözlerle gezilen müzede ziyaretçiler, Kıbrıs tarihine yolculuk yaparken, turistler de Kıbrıs Türk Halkı’nın bağımsızlık mücadelesini ve bu mücadelenin Lideri olan Dr. Fazıl Küçük’ü daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Her gün onlarca yerli ve yabancının ziyaret ettiği müzede, Dr. Fazıl Küçük’ün hasta muayene odası, kullandığı tıbbi malzemeler, laboratuar odası ve liderimizin özel eşyalarının sergilendiği müzede, İngilizce ve Türkçe’den oluşan Dr. Fazıl Küçük’ün özlü sözleri de duvarları süslüyor.

Kıbrıs Türk Halkı’nın verdiği mücadelenin izlerinin yansıtıldığı müzede, Dr. Küçük’ün, mücadele içerisindeki bu yıllarda gerçekleştirdiği ve gazetesi HALKIN SESİ’nde yayınladığı köy gezilerinin fotoğrafları da yer alıyor.

Müzeyi adım adım gezen ziyaretçiler, en fazla Dr. Fazıl Küçük’e ve eşi Süheyla Küçük’e yurt dışı gezilerinde hediye edilen eşyalara ilgi gösteriyor.

Ziyaretçiler, sanatçı Sevcan Çerkez’in eseri olan seramik heykelin önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor.

NEREDEYSE TÜM EŞYALAR ORİJİNAL

Müzede dikkat çeken bir diğer ayrıntı da sergilenen tüm eşyaların restoresi yapılarak günümüze dek taşınmış ve sergileniyor olması. Yatak örtüsünden, mutfaktaki masa örtüsüne, Dr. Fazıl Küçük’ün ve eşi Süheyla Küçük’ün kıyafetlerinin, plak çalardan, terliklere,  dolap ve hasır sandalyelere kadar birçok eşyanın orijinal olması ziyaretçileri adeta büyülüyor. Küçük ailesinin bir zamanlar ev ve klinik olarak kullandığı bina, ilk olarak 14 Mart 1997 tarihinde müzeye dönüştürülmüştü.    

Mesai saatleri içerisinde açık olan müze, hafta içi 08.00-15.30 saatleri arasında hizmet veriyor. (Perşembe 08.00-18.00)  

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONUZ TEŞEKKÜRLER”

Öte yandan İzmir Karşıyaka’dan müzeyi ziyarete gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi de müzeyi ziyaret edenler arasındaydı. Halil Taşçı’nın başkanlığında müzeyi ziyaret eden 52 kişi, hem yetkililere hem de emeği geçenlere teşekkürlerini HALKIN SESİ aracılığıyla ilettiler. “Emeği geçen herkese sonuz teşekkürler, böylesi bir yerin topluma kazandırılmasına emek veren herkesi gönülden kutluyoruz.” diyen grup, müzeyi gezmekten büyük keyif aldıklarını ifade ettiler. İki yıl önce adaya gelen grup, çok memnun kaldıkları KKTC gezisini bu yıl yine gerçekleştirdi. 

 

 İzmir Karşıyaka’dan müzeyi ziyarete gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi de müzeyi ziyaret etti. Grup, müzeyi gezdi, anı fotoğrafı çektirip, Dr. Küçük’le ilgili bilgiler edindi.

 

   

 Abdullah Çakar, seramik heykelin önünde bir anı fotoğrafı çektirdi

 Müze, turist gruplarının akınına uğruyor

 

 Müzede bulunan plak çalar, büfenin aslı, müzedeki birçok eşya gibi günümüze dek yaşatıldı

 

 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.