banner913
banner932
banner1032

'Muhalifler rejim uçağı düşürdü'

banner1020

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin Hama’da bir savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı. Gözlemevi kaynaklarına göre ısı güdümlü iki füzenin kullanıldığı...

banner974
'Muhalifler rejim uçağı düşürdü'

banner971

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin Hama’da bir savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı. Gözlemevi kaynaklarına göre ısı güdümlü iki füzenin kullanıldığı olayda düşürülen uçak büyük ihtimalle Suriye rejimine aitti.

Bölgede faaliyet gösteren Ceyşul Nasr isimli grup ise, savaş jetini uçaksavar yardımıyla düşürdüklerini iddia etti. Suriye rejiminden konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Muhalifler daha önce de uçaksavar kullanarak Esed rejimine ait savaş uçakları düşürmüşlerdi.

Son dönemde Suudi Arabistan gibi destekçi ülkelerinden, Suriye ve Rusya’ya ait savaş uçaklarını düşürmek için uçaksavar mermisi isteyen muhalif gruplar, teslimatın ellerine ulaşmadığını belirterek bu silahların IŞİD’in eline geçmesinden endişe ettiklerini söylemişti.

Kaynak: Reuters

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.