banner913
banner932
banner1032

“Yaratıcı Drama Atölyesi çocuklara önemli kazanımlar sağlıyor”

banner1020

Yaratıcı Drama Atölyesi’nde çocukların etkinlik sürecinde grup olmanın hissettirdiği güven ve işbirliği çerçevesinde; tanışma, paylaşma, grup olarak birlikte hareket ve müzakere etme gibi olgular öğreniliyor

banner974
“Yaratıcı Drama Atölyesi çocuklara önemli kazanımlar sağlıyor”

banner971

Rüstem Kitapevi’nin çocuklara yönelik planladığı “Yaratıcı Drama Atölye’si Rahme Kavaz yönetiminde devam ediyor.

Yaratıcı Drama Atölyesi'nin geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği etkinliğe çocukların ve ailelerin ilgisinin yoğunluğu dikkatlerden kaçmadı. Etkinliğe okul öncesi ve ilkokul çağına girmiş çocuklar katıldılar.

“Yaratıcı Drama Atölye’si yöneticisi Rahme Kavaz, “Gruplarla yapılan çalışmalarda dikkate aldığımız en önemli konu, çocukların  etkinliğe  gönüllü, istekli ve aktif katılımlarıdır. Bugün yapılan atölye çalışmamızda bunu gözlemlemek etkinliğin en doyurucu yönü olmuştur. Çocukların yaş farklarının gözlemlendiği etkinlikte, birbirlerini kabullenmeleri, uzlaşı ve uyum sürecine karşılıklı katkı koymaya çalışmaları, farklılıklara koşulsuz sahip çıkmaları,  kazandırmaya çalıştığımız değerlerin sonuç olarak bir yansımasıydı” dedi. Kavaz, gerçekleşen Yaratıcı Drama Atölye’sinde çocukların etkinlik sürecinde grup olmanın hissettirdiği güven ve işbirliği çerçevesinde; tanışma, paylaşma, grup olarak birlikte hareket ve müzakere etme gibi olguları öğrendiklerini kaydetti. “Bireysel deneyimleme, gerçek ve hayalin bir arada kullanılabildiği bu iki alanda, fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini, yani çok yönlü gelişimlerini olumlu yönde etkilemesi, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları, heyecan ve mutlulukla birbirlerini takdir etmeleri, anlayış içinde davranımları, empatik, sempatik ve sabırlı davranışları ile amacına ulaşmıştır” dedi.

Etkinliğin duygu panosunun tamamlanması ile sona erdiğini söyleyen Rahme Kavaz “Etkinliklerimizi gerçekleştirme olanağı sunan Rüstem Kitapevi’ne, gönülden çalışan takımına ve ailelerimize çocuklar adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Kavaz, Rüstem Kitapevi’nde çocuklara yönelik etkinliklerinin her hafta devam edeceğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.