banner913
banner932
banner1012

Arjantin, Uruguay'ı farklı geçti

banner1020

2022 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Arjantin, sahasında Uruguay'ı 3-0 yendi. Kolombiya ile golsüz berabere kalan Brezilya, ilk puan kaybını yaşadı

banner974
Arjantin, Uruguay'ı farklı geçti

banner971
10 takımın tek grupta mücadele ettiği elemelere, 5 karşılaşmayla devam edildi.
Arjantin, başkent Buenos Aires'teki AntonioVespucioLiberti Stadı'nda ağırladığı Uruguay'a, 38. dakikada yıldız oyuncusu LionelMessi, 44. dakikada Rodrigo de Paul ve 62. dakikada LautaroMartinez'in golleriyle 3-0 üstünlük sağladı.
Galatasaray forması giyen FernandoMuslera, mücadelede 90 dakika boyunca sahada kaldı. Uruguaylı kaleci, özellikle Messi'nin kaleye yönelerek golle sonuçlanan ortasına yaptığı hatalı çıkışla dikkati çekti. Messi ise milli formayla 80. golüne imza attı.
Bu sonuçla Arjantin, grupta 22 puana ulaşarak Brezilya'nın ardından ikinci sıradaki yerini korudu. 16 puanlı Uruguay ise averaj farkıyla 4. sırada kaldı.
BREZİLYA PUAN KAYBETTİ
Kolombiya, MetropolitanoRobertoMelendez Stadı'nda konuk ettiği lider Brezilya ile 0-0 berabere kaldı.
Puanını 15'e yükselten Kolombiya 5. sırada yer alırken, grupta ilk kez kazanamayan Brezilya ise 28 puanla ilk sırada kalmaya devam etti.VALENCİA'NIN GOLÜ, PUAN İÇİN YETERLİ OLMADI
Ekvador'undeplasmanda Venezuela'ya 2-1 mağlup olduğu maçta konuk ekibin tek golünü, 37. dakikada penaltıdan Fenerbahçeli Enner Valencia kaydetti.
Milli formayla son iki maçta 3. kez fileleri havalandıran Valencia, toplam 34 golle Ekvador tarihinin en skorer oyuncusu unvanını korudu. Bu mağlubiyete rağmen Ekvador, 16 puan ve averaj farkıyla grupta 3. sırada yer alırken, 7 puanlı Venezuela ise son sırada kalmayı sürdürdü.
Grubun diğer maçlarında, Bolivya, konuk ettiği Peru'yu 1-0, Şili ise ağırladığı Paraguay'ı 2-0'la geçti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.