banner913
banner932
banner1012

Başbakan Binali Yıldırım Tunceli'de konuştu

banner1020

Başbakan Binali Yıldırım, kent merkezindeki Tunceli-Elazığ karayolu üzerinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

banner974
Başbakan Binali Yıldırım Tunceli'de konuştu

banner971

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Dersim olaylarıyla ilgili, "Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanan o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimizde, adını bile anmaktan korkuyor." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince DSİ İl Müdürlüğü önünde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Mitinge katılan vatandaşlara, "Büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açacak mıyız? Türkiye'nin 2023 hedeflerine, aydınlık hedeflerine yürümeye hazır mıyız?" sorularını yönelten Yıldırım, vatandaşların "Evet" yanıtı üzerine, "Hızır yoldaşınız olsun" ifadesini kullandı.

Ülkede Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü herkesin kardeş olduğunu ve ülkenin herkese yeteceğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın hepsi birinci sınıftır. Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş yok, hiçbir zaman da olmadı. Tek bir insanımızın gönlünün kırılmasına, halkının zayi olmasına asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Geçmişte birçok haksızlıklar, birçok yanlışlar oldu, bunu biliyoruz. Bu topraklar en iyi bilendir. Dersim olaylarının bu topraklarda yaşayan insanlara ne kadar büyük acılar yaşattığını biz bilemeyiz ama bizim dedelerimiz yaşadı, bizim büyüklerimiz yaşadı. Biz diyoruz ki 'bizden sonrakiler yaşamasın.' O günün tek parti yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi, 'Dersim bir çıban başıdır' dedi. Bütün buradaki vatandaşlarımızı yok ettiler, acımasızca üzerilerine bombalar yağdırdılar, yaşlarını büyütüp idam ettiler. Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanana o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimiz de adını bile anmaktan korkuyor."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.