banner913
banner932
banner1032

14 bin 900 ilacın fiyatı zamlanacak

banner1020

Türkiye’de ilaçtaki katma değer vergisi (KDV) oranının yüzde 10’a çıkarılmasıyla, binlerce ilaç türüne zam yapılacağı bildirilirken, ilaç ithalatının çok büyük kısmını bu ülkeden yapan KKTC’de de yeni zamlar kapıya dayandı

banner974
14 bin 900 ilacın fiyatı zamlanacak

banner971
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergileri'nde artışa gidildi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, yasal düzenlemeyle dünden itibaren geçerli olacak şekilde ilaçta KDV oranının yüzde 10'a çıkarıldığını anımsattı.
Yeni düzenlemenin hem SGK hem vatandaş hem de eczacılara yük getireceğini savunan Saydan, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yaşamsal öneme sahip ürünlerde KDV'nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesi gerekiyor. İlaç ertelenemeyen, yerine ikame edilecek hiçbir ürün bulunmayan insan sağlığı ve tedavisi için son derece önemli bir ihtiyaçtır. KDV artışı hem ülkemizdeki ilacın en büyük alıcısı konumundaki devletimize ekstra bir finans yükü hem de geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımıza da ödeyecekleri katkı payı ve farklara yansıyacak artış nedeniyle ek külfet getirecek."
Saydan, "Bu artan KDV yükünün zararını hem biz eczacılar hem de SGK taşımak zorunda kalacak. Gelişmiş ülkeler bu durumun farkına varmış ve devletlerin geri ödeme sistemindeki ilaç gibi yaşamsal ürünlerin vergileri KDV sıfır veya yüzde 1 olarak uyguluyor." dedi.
Öte yandan Saydan, KDV oranında yapılan değişiklikle 14 bin 900 çeşit ilacın fiyatlarının bir kez daha artacağının altını çizdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.