banner913
banner932
banner1012

“Halk aflara alıştırılmamalı”

banner1020

TDP milletvekili Hüseyin Angolemli vatandaşı aflara alıştırmanın yanlış olduğunu savunarak, vatandaşın vergilerini ödemesi için teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı

banner974
“Halk aflara alıştırılmamalı”

banner971

Trafik cezalarıyla ilgili değişiklik öngören Belediyeler Değişiklik Yasa Önerisi’nin  ilgili komitede görüşülmesine ilişkin tezkere Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul’nda onaylandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün Meclis Başkanı  Sibel Siber başkanlığında toplandı. Toplantıda  bazı tasarı ve önerileri ele alındı.

Genel Kurul’da ; Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Değişiklik Yasa Tasarısı, Sosyal Güvenlik Değişiklik Yasa Tasarısı , Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerin Düzenlenmesi Değişiklik Yasa Tasarısı’nın komitelerde  ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkereler  görüşülerek  oybirliği ile kabul edildi.

Genel Kurul’da daha sonra Trafik cezalarıyla ilgili değişiklik öngören Belediyeler Değişiklik Yasa Önerisi  ile Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı Değişiklik Yasa Önerisi’nin ilgili komitelerde görüşülmesine  ilişkin tezkereler oybirliği ile onaylandı.

Genel Kurul’da daha sonra Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin Yayın Yüksek Kurulu Üyeliği Başvurusu’nun değerlendirilmesine ilişkin raporu ele alındı.

Genel Kurul’da, Yayın Yüksek Kurulu’nda UBP’yi temsil eden üyenin istifası ile boşalan üyeliğe  Yasemin Tanpınar’ın atanması oybirliği ile kabul edildi.

Meclis’ta daha sonra Sayıştay Komitesi’nin Esentepe Belediyesi 2007 Mali Yılı Sayıştay Denetim Raporu okundu.

ANGOLEMLİ; “VATANDAŞI AFLARA ALIŞTIRMAYIN”

Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Değişiklik Yasa Tasarısı ile ilgili söz alan TDP milletvekili Hüseyin Angolemli vatandaşı aflara alıştırmanın yanlış olduğunu savunarak, vatandaşın vergilerini ödemesi için teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Angolemli, “Ödeyenleri de mükafatlandırmak gerekli” dedi.

SANER: “AF YASASI DEĞİL, 17 MADDEDE DEĞİŞİKLİK YAPILIYOR”

Angolemli’ye cevaben söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, bu yasayla ilgili 17 maddede değişiklik yaptıklarını, bu bağlamda bu yasanın af yasası olarak düşünülmemesi gerektiğini savundu. Saner, bu düzenlemeler ile sigortasını ödemekte zorlanan işverenlere aylık ödeme yapabilmesi için kolaylık sağlandığını, çiftçiye sigortasını ödeyebilmesi için kolaylık sağlandığını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.