banner913
banner932
banner1032
banner1038

“Yasa yeni tahribatlar ortaya çıkaracak”

banner1020

CTP Genel Başkanı Erhürman, ikinci iş yasağında kamuda çalışan hekimlerin çalışamaz hale geldiğini ve hastanelerde sorunlarla karşı karşıya kalındığını söyleyerek “Hekimler için bunu yapacaksınız ama mesela öğretmenler için yapmayacaksınız, bu yasa bize yeni tahribatlar, sorunlar yaratacak” dedi

banner974
“Yasa yeni tahribatlar ortaya çıkaracak”

banner971

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerin Düzenlenmesi Değişiklik Yasa Tasarısı ile ilgili söz alan Tufan Erhürman, göç yasası olarak adlandırılan yasanın amacına ulaşamadığını, hiçbir şekilde kamuya talebin düşmediğini ifade etti. Teşhisin yanlış olduğunu belirten Erhürman, kamuda çalışma talebinin nedeninin maaşlar olmadığını, çalışma saatleri ve iş güvencesinin olmasından dolayı olduğunu ifade etti.

Erhürman şu sözleri kaydetti: “Sağlık çalışanları bu yasadan sonra 100’ün üzerinde kamuya başvurdu ve istihdam edildi. Bu yasa, sistem içinde çarpıklıklar ve eşitsizlik yarattı. Kamuda motivasyon düştü. Verimlilik sağlanamaz hale geldi. İkinci iş yasağında Kamuda çalışan hekimlerin çalışamaz hale geldi ve hastanalerde sorunlarla karşı karşıya kalındı. Hekimler için bunu yapacaksınız ama mesela öğretmenler için yapmayacaksınız, bu yasa bize yeni tahribatlar, sorunlar yaratacak. Bu yasanın hekimlerin istifalarını durdurmayacağı yönünde bilgiler alıyoruz. İstifaların durması için bütün hekimlerin statülerinin eşitlenmesi, eşitlendikten sonra bir artış yapılması maaşlarında ve emeklilik maaşlarına da yansıması talebinde bulunuyorlar. Yasaya baktığımda bu taleplerin karşılanmadığını görüyorum. Bunu yaptığımız takdirde bu sorunu çözmeyecek olacaksak, bunun ardından yeni birşeyler getirmeyi düşünüyor musunuz yoksa anlam ifade etmeyen birşey olarak mı kalacak? Sağlıktaki bu sistemin devam etttirilmesi belli ki mümkün değil bu sistemin değiştirilmesi için belli bir tarih program var mı?

ANGOLEMLİ: “ÖZEL SEKTÖR DE SENDİKALANMALI”

Yasayla ilgili söz alan TDP milletvekili Hüseyin Angolemli ise, özelde iki kat maaş alanın bile o işini bırakıp kamuya giridiğini, bunun sebenin iş güvencesi olduğunu söyledi. “Özel sektörde sendikalaşma olmalı” diyen Angolemli,  doktorların sorunlarının  çözümünün bütünlüklü olması gerektiğini savundu. Angolemli özel sağlık kuruluşlarında da denetim olmadığını öne sürdü.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, özel hastanalere denetlemeler yapıldığını ve bunun yasaya göre 6 ayda bir yapıldığını belirtti.      

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.