banner913
banner932
banner1012

Meme kanserinde devrim yaratan ilaç

banner1020

İngiliz bilim insanları, capivasertib adı verilen ve meme kanseri tümörlerinin küçülmesini sağlayan yeni bir ilaç geliştirdi. Uzmanlar, söz konusu ilacın her yıl milyonlarca insanlarının hayatını kurtabileceğine belirterek, capivasertib'i meme kanseri tedavisinde dönüm noktası olarak tanımladı

banner974
Meme kanserinde devrim yaratan ilaç

banner971

 

İngiltere’de meme kanserinin en yaygın biçimini tedavi edebilen capivasertib adlı bir ilaç "dönüm noktası" olarak nitelendi.


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 1

KANSERLİ HASTALARIN YAŞAM SÜRESİNİ UZATABİLİR

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) son verilerine göre 2020 yılında dünya genelinde yaklaşık 2 buçuk milyon kadına meme kanseri teşhisi kondu. Aynı zamanda hastalık aynı yıl yaklaşık 687 bin kişinin ölümüne neden oldu. Bununla birlikte uzmanlar, capivasertib’in tümörleri küçültebildiği ve meme kanserini önceki ilaçlara göre iki kat daha uzun süre durdurabildiğini vurgulayarak, milyonlarca kişinin hatatının kurtarılabileceğini müjdeledi. 


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 3

Uzmanlar, ABD San Antonio Meme Kanseri Sempozyumu’nda ilacın üçüncü aşama kilinik denemelerinin sonuçlarının "harika" olduğunu ve bunun, hastaların ilerlemiş hastalıktan muzdarip olduklarında daha uzun yaşayabilecekleri anlamına gelebileceğini söyledi.


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 4

Çalışmanın yazarları, "Hormon tedavisinin yanı sıra capivasertib'in üçüncü faz klinik denemesi, kombinasyonun en yaygın meme kanseri türünün ilerlemiş formlarına sahip hastalar için yeni tedavi olabileceğini düşündürmektedir" ifadelerini kullandı.


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 5

ASTRAZENECA TARAFINDAN ÜRETİLİYOR

Bununla birlikte Capivasertib, İngiltere’nin başkenti Londra'daki Kanser Araştırma Enstitüsü'nde (ICR) yapılan araştırmaların ardından Covid-19 hastalığı için de bir aşı geliştiren AstraZeneca tarafından üretildi. 


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 6

Capivasertib’şn arkasındaki araştırmacılar, ilacın kansere neden olan protein molekülü AKT'nin aktivitesini bloke ettiğini vurguladı.


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 7

DÖNÜM NOKTASI ANI

Kanser Araştırma Enstitüsü’nün (ICR) CEO’su Prof. Dr.  Kristian Helin, konuya ilişkin yaptığı açıklamda, "Capivasertib, en yaygın meme kanseri türünün ilerlemiş formlarının tedavisi için bir dönüm noktasıdır. ICR'de yürütülen araştırmaların ardından keşfedilen bir ilacın, üçüncü aşama denemesinde hastalar için dikkate değer faydalar gösterdiğini görmek inanılmaz derecede heyecan verici. Capivasertib bu hastalar için tamamen yeni bir tedavi seçeneği sunabilir” diye konuştu.


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 8

Prof. Dr. Helin, sonuçların daha uzun vadeli takibinin, hastaların yeni ilaç kombinasyonuyla daha uzun yaşadığını göstermesini umduğunu söyledi.


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 9

Helin, "Mevcut bulgular, capivasertib'in yeni bir meme kanseri tedavisi olarak onaylanmak üzere ilaç düzenleyicilerine sunulması için zaten yeterince güçlü" dedi.


Meme kanserinde devrim yaratan ilaç: Milyonlarca insan kurtulabilir - 10
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.