banner913
banner932
banner1032
banner1038

Arpacık Nasıl Geçer?

banner1020

Gözünde arpacık çıkmayan var mı? Muhtemelen yoktur. Nasıl ve neden çıktığını bir türlü anlayamadığınız arpacık için, evde üretebileceğiniz bir kaç çözüm önerimiz olacak...

banner974
Arpacık Nasıl Geçer?

banner971

 Öncelikle arpacık nedir ve neden çıkar 
Bu sorunun cevabını öğrenmeden herhangi bir tedavi yöntemine başvurmamanız gerekli. Bu yüzden öncelikle bu sorunun nedenine bir bakalım 
Arpacık, göz kapağınızdaki yağ bezinin şişmesinden kaynaklanan küçük çıkıntıya verilen addır.

Arpacığın çıkmasına neden olan etken ise, genellikle stafilokok bakterilerdir. 
Bu bakterilerin neden olmadığı arpacık örneklerinde, sorun patojenler ile alakalıdır.

Genellikle aşırı akıntı, ışığa duyarlılık ve göz içinde rahatsızlık hissi ile kendini belli eden arpacık, kısa bir süre içinde tüm gözün görüntüsünü değiştirecek boyutta ilerlerler.

Aynı hızla da ortadan kaybolma özelliğine sahip olan arpacığın yarattığı sorun hem sosyal hayatı hem de kişi psikolojisini oldukça zor duruma sokabilir. 

İyileşme sürecini hızlandıracak ve arpacığın tekrarlamasını engelleyecek olan bu uygulamaları tercih etmeden önce, uygulamalar esnasında kullanılacak ürünlere karşı duyarlı olup olmadığınıza çok dikkat edin.

Doğadan gelen çözüm... 
Kadife çiçeği çayı, maydanoz çayı ve zerdaçalın suda çözündükten sonra ılıkken arpacık çıkan göze uygulanması, bu problemi ortadan kaldırmaya birebirdir. 
Çünkü bu saydığımız bitkilerin antibakteriyel ve astrenjan özellikleri vardır. 
Bu sebeple göz kapaklarındaki yağ bezinin tıkanmasının neden olduğu semptomların hafifletilmesine yardımcı olurlar.

Salatalık mucizesi 
Günde 3-4 defa yapacağınız salatalık uygulaması ile, gününüzü zehir eden arpacığa veda edebilirsiniz. 
Çünkü salatalık; antioksidanlar, anti-enflamatuvar ve su bakımından zengin bir sebzedir ve arpacığı iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Çay maskesi 
Bildiğiniz sallama çay poşetlerini, kaynar suda demleyin ve sudan çıkartın. 
Poşetlerin ılıklaşmasını bekledikten sonra, göz kapaklarınız kapalıyken gözlerinize uygulayın. 
Bu şekilde hem arpacık yumrusunun küçüldüğünü göreceksiniz, hem de enfeksiyona neden olan bakterilerin temizlenmesini sağlayacaksınız.

Arpacığın boyutu her ne kadar büyük olursa olsun, doktorunuzun önereceği bir kaç göz damlası ile arpacık sorununuzdan kurtulabileceğinize emin olabilirsiniz...

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.