banner913
banner932
banner1012

Adet dönemi nasıl geciktirilir?

banner1020

Regl, bilinen adıyla adet dönemi özellikle yaz dönemlerine denk geldiğinde bütün programları altüst edebiliyor. Fakat isterseniz tarihi değiştirmeniz mümkün. Peki regl nasıl geciktirilir? Adet dönemini geciktirmek için işte bilmeniz gerekenler:

banner974
Adet dönemi nasıl geciktirilir?

banner971

 

Baharatlı yiyeceklerden kaçının

Özellikle zencefil, sarımsak,biber olmak üzere diğer bütün baharatlı besinler vücut ısınızı arttırır. Bu yüzden adet öncesi daha hafif besinlerle beslenmek vücut ısınızı ve metabolizmanızı dengeleyeceğinden adet döneminizi geciktirecektir.

Kendinize maydanoz çayı demleyin

Bir demet maydanozu 20 dakika boyunca sıcak suda kaynatın. Suyun içinde iyice ezdikten sonra biraz bal ekleyerek tüketin. Adet döneminiz başlamadan iki hafta evvel günde iki kere tüketmeye başlarsanız, işe yarayacaktır.

Her gün mercimek çorbası için

İşte geleneksel bir şifa.  Adet dönemi başlamadan bir hafta önce her gün aç karnına mercimek çorbası içerseniz, adet döneminizi geciktirebilirsiniz.

Sirke içmeyi deneyin 

Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve adet döneminiz başlamadan bir hafta evvel, günde üç kez olmak üzere tüketin.

Spor yapın

Koşmak, yüzmek ya da aerobik, her ne olursa olsun mutlaka spor yapın. Eğer zaten spor yapan biriyseniz spor yapma saatlerinizi arttırın. Spor kan akışınızı dengeleyecektir.

Not: Unutmayın, buradaki hiçbir çözüm yolunun bilimsel bir açıklaması yok. Fakat pekçok kadın doğru olduğunu tecrübe etmiş durumda.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.