banner913
banner932
banner1012

Sizin Dünyanız: Zahide Aliusta

banner1020

Bugünkü konuğumuz pozit enerjisiyle, yaşama sevinciyle ve sınırsız hoşgörüsüyle cıvıl cıvıl genç bir kadın... Uzman Klinik Psikolok ve Çocuk Hakları Aktivisti Zahide Aliusta... İyi okumalar efendim..

banner974
Sizin Dünyanız: Zahide Aliusta

banner971

Hazırlayan
Erçin SELASİYE
 
KENDİMİ KISACA TANIMLAYACAK OLSAM
Mutlu bir hayat yaşama çabası olan, gülümsemeyi seven biri.
 
ŞU AN YAPTIĞIM İŞİ YAPMASAYDIM...
Mesleğimi seviyorum ama bitkilerle ve toprakla uğraşacağım belki peyzajla ilgili bir uzmanlığım olurdu.
 
BENİM GÜNDEMİMİ EN FAZLA MEŞGUL EDEN...
Mesleğim ve ailem.
 
KAYITSIZ KALAMADIĞIM ŞEY...
Duyarlı olunması gereken durumlara kayıtsız kalamıyorum, bazı durumlar vardır ki yaptığım o şey zaten öyle olmalıdır, normali odur, ama günümüzde takdir alınan bir hale dönüştü, bu en çok üzüldüğüm şeylerden biridir, insani değerler konusunda ciddi sorunlarımız olduğunu düşünüyorum.
 
EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM...
Gerçekten hiçbir pişmanlığım veya keşkem yoktur, yanlışlarım vardır, bazen tekrarlanan yanlışlarım, hepimiz insanız mükemmel olamayız, yaşanan her şey olması gerektiği için yaşanıyor, geçmişi değişemeyiz, bazen kendime kızdığım ve üzüldüğüm oluyor elbette ama bu bana gelecekte nasıl davranmam gerektiğini öğreten bir durum oluyor, benim için önemli olan yanlışlarımdan ders çıkarıp, öğrenmeye çalışmak, pişman olmak ve keşke demek hiçbir işe yaramıyor, böylece üzüntüm veya öfkem daha az ve yapıcı hale dönüşüyor.
 
EN BÜYÜK SEVİNCİM.
Hayatımda sevdiğim değerli insanların olması ve şükretmeyi başarabilmiş olmak.
 
HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI...
İki şeyin hayatımı ve bakış açımı çok değiştirdiğine inanıyorum biri annem yerine koyduğum anneannemi kaybetmek diğeri de anne olmak, bunlar benim büyümemi, olgunlaşmamı ve hayata daha farklı bakmamı sağladı.
 
BAŞUCUMDAKİ KİTAP...
Cevabı dönem dönem değişen bir soru bu ama beni son dönemde en çok etkileyen iki kitap; biri “Boş Ayna” (yazarı; Dr. Karyl McBride) narsisizm hakkında hayatıma dokunan ve bana iyi gelen bir kitap. Diğeri ise Mark Twain’den “İnsan Nedir” adlı kitap, bu kitabı okumayan birine anlatmak çok zor ama içerisinde bulunduğum bazı süreçlerle ilgili beni derinden etkileyen bir kitap oldu.
 
EN KEYİF ALDIĞIM MÜZİK... 
Bir yanım rock müziksiz yapamazken öteki yanım ise akustik tarzda özellikle de slow-pop olmadan yapamıyor, yeni dönem akustik pop şarkıları takip etsem de 90’ların yeri bambaşka, ömrümün sonuna kadar sadece 90’lar pop ve rock dinleyebilirim.
 
EN SON İZLEDİĞİM FİLM...
En son “Kovan” isimli filmi izledim.
 
KENDİM İÇİN SON ALDIĞIM ŞEY... 
Terlik
 
DOLABIMDAKİ EN GEREKSİZ ŞEY... 
Uzun zamandır dolabımda gereksiz bir şey yok, kullanmadığım şeyleri veriyorum.
 
BENİM İÇİN ALINABİLECEK EN GÜZEL HEDİYE...
Kitap ve kupa bardak
 
KENDİMLE İLGİLİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİM ŞEY...
Kendimle çok uğraşan biriyim, önce fark edip üzerinde düşünüp yukarıda belirttiğim gibi tekrar tekrar ayni şeyi yapıp, bir süreç sonrasında değiştirmeyi başarıyorum, şuanda kendimle ilgili rahatsız olduğum belirgin bir şey yok ama bu soru yıllar önce gelseydi değişmek istediğim şeyler vardı, artık değişti, yine de gelecek zamanda tekrar kendimle ilgili değişmek istediğim şey olmayacak anlamına gelmiyor.
 
KENDİMDE BEĞENDİĞİM ÖZELLİK...
Pozitif düşünen biriyim, daha küçük yaşlardayken ucu kaçan Pollyanna derecesinde bir optimizimdi bu, yaşla ve tecrübe ile daha realistik olan bir pozitif bakış açısına evrilebildi.
 
OLMASA DA OLUR...
Televizyon ve negatif insanlar
 
OLMAZSA OLMAZ...
Tüm sevdiklerim, özellikle de oğlum ve eşim.
 
EN İYİ YAPTIĞIM YEMEK...
En sevdiğim yemek olduğu için yalancı dolma (asma yaprağından)
 
HAYALİMDEKİ DÜNYA...
Çocukların adil ve eşit şartlarda büyüdüğü ve tüm haklarına ulaşabildiği, doğaya, hayvanlara, tüm insanlara herkes tarafından saygı duyulan ve her ülkede barışın olduğu bir dünya.
 
AŞK BENİM İÇİN...
Yaşam kaynağı, severek yaptığım ve beni motive eden her şey.
 
ONUNLA ÇOK TANIŞMAYI İSTERDİM...
Kimseyi çok fazla idealize etmeyi sevmiyorum ama bariz bir şekilde karakteri, duruşu ve yaptıklarıyla hayatı ders niteliğinde olan insanlara hayranım. İlk aklıma gelen Türkan Saylan, onunla tanışmayı birlikte çalışmayı çok isterdim, birçok insan gibi Atatürk ile de tanışmayı çok isterdim.
 
GÖRMEK İSTEDİĞİM YER...
İtayla
 
MUTLAKA YAPMAK İSTEDİĞİM...
Toplumsal bazı sorunlarla ilgili kalıcı çözümlerde katkımın olmasını çok istiyorum, bir de dünyayı gezmeyi çok istiyorum.
 
SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİKLERİM...
Hayata mükemmel ve kusursuz bir yaşam için gelmedik her şey bir bütün olarak güzeldir, mutsuzluklar da mutluluklar da hayata dair, önemli olan bakış açımız ve olayları nasıl algıladığımızdır, asla pes etmeyin, önce kendinizi sevmeyi öğrenin başkaları sizi zaten sevecektir, ve vicdanen rahat olacağınız şeylerle meşgul olun bu size huzurlu hissettirecektir. Okuyan ve burada bana yer veren herkese çok teşekkür ederim.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.