banner913
banner932
banner1032
banner1038

Cilt Renklerine Göre Mücevher Seçimi!

banner1020

Mücevher seçerken göz önünde bulundurulması gereken birçok şey vardır. Ama seçeceğiniz taşın rengi çok önemli. Dolayısıyla cilt tonu, saç rengi ve yüz şekli, mücevher seçiminde önemli bir rol oynar. Öncelikle cilt tonuna odaklanıp, ardından saçınızın rengiyle gerekli dengeyi yaratmak için önerilerimize mutlaka göz atın.

banner974
Cilt Renklerine Göre Mücevher Seçimi!

banner971

Cilt Renginizi Bulun 

Yapmanız gereken ilk şey cilt tonunuzu bulmak. Eğer cilt alt tonunuz pembe ya da kırmızı ise, damarlarınız ise maviyse sizin cilt tonunuz soğuk kategorisine girer. Eğer cilt alt tonunuz sarı tonlarındaysa ve damarlarınız da yeşilimsi ise sizin cilt tonunuz sıcak kategorisine girer.

Cilt Renginizle Metallerin Uyumu 

Metaller de aynı cildimiz gibi soğuk ve sıcak tonlara göre kategorize edildiğinden, size uygun kategoriden seçim yapmanızda fayda var. Soğuk metal tonları genelde beyaz ve gri tonlarındadır.

Bunlar arasında ise gümüş, platin, titanyum, paslanmaz çelik ve beyaz altınlar yer alır. Sıcak metal tonları ise genelde kahverengi ve sarımsı tonlardadır. Bunlara örnek olarak ise sarı altın, bakır, pirinç ve kurşunu sayabiliriz. 

Tabii yanlış bir seçim yapıldığında daha solgun ve sağlıksız bir görünüm de ortaya çıkabilir. Dolayısıyla mücevher taşı seçiminde cildinizin rengini ön planda bulundurmanızda fayda var.

Eğer cilt tonunuz sıcak kategorisine giriyorsa sizin pembe, kırmızı, mavi, mor ve yeşil gibi canlı renkleri tercih ederek yüzünüze canlılık katmanız gerekir. Eğer cilt tonunuz soğuk kategorisindeyse sizin turuncu, kahverengi, sarı ve turkuvaz gibi yeryüzü tonlarını seçerek cildinizde denge yaratmanız gerekir.

Saçınızla Denge Yaratın 

Saçlarınız da en az cildiniz kadar mücevher seçiminde önemli bir yere sahiptir. Eğer saçlarınız altın sarısı tonlarındaysa sizin renginiz mavi ve yeşil tonlarında taşlardır. Saçlarınız küllü sarı ise de pembe ve mor tonları sizin için ideal olacaktır.

Soğuk cilt tonuna sahip kahverengi saçlılar için siyah, kırmızı, beyaz ve neon pembe tonları en iyi seçimler arasındayken sıcak cilt tonuna sahip kahverengi saçlılar için kırmızı, turuncu ve kahverengi tonları doğru seçim olacaktır.

Kızıl ve bakır tonlarında saçları olanlara en çok kum rengi altınlar yakışırken, siyah saçlılara en iyi mavi, zümrüt yeşili ve canlı mor tonları iyi gidecektir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.