banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 2023’ün ilk sergisi açılıyor

banner1020

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 2023’ün ilk sergisini bugün Girne Üniversitesi’nde açacak

banner974
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 2023’ün ilk sergisi açılıyor

banner971
Ferdiye Yurdakul’un “mandala” eserlerini bir araya getiren “Circle of Life, Yaşam Döngüsü” sergisi, bugün saat 14.00’te; Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından Girne Üniversitesi Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Cumhuriyet Salonu’nda açılacak.
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 2023’te düzenleyeceği ilk sergi olacak olan “Circle of Life”, aynı zamanda müzenin düzenlediği 433’üncü sergi olacak. Sergi, 10 Şubat tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Sanskritçe’de ‘çember’ anlamına gelen “mandala”, uzak doğu inanışlarında meditasyon ve farkındalığı geliştirmek amacı ile kullanılıyor. Mandala’da ortadaki şekiller benliği simgelerken çevredeki şekiller ise benliğin etrafındaki evreni simgeliyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.