banner913
banner932
banner1032

Fatoş'la Kitap Dünyası

banner1020

banner974
Fatoş'la Kitap Dünyası

banner971
HAFTANIN SÖZÜ
“ Kurnaz insanlar okumayı küçümserler. Basit insanlar ona hayran olurlar.
Akıllı insanlarsa onu kullanırlar.” [Balzac]
 

Haftanın En Çok Okunan Kıbrıs Kitapları:
  • Öksüz Atlar Ülkesinde - Başaran Düzgün
  • Gök Çatının Altındakiler - Fatma Türkoğlu
  • Eeen Güzel Şey - Mehmet Yaşın
  • Sonsuz - Fezile Olkanlı
  • Kulüp Kıbrısta Jön Türk Hareketi Kardeş Ocağı - Sibel Siber -
    
Haftanın En Çok Okunan Dünya Kitapları:
  • Kayıp Ağaçlar Adası - Elif Şafak
  • Gece Yarısı Kütüphanesi         - Matt Haig
  • Yaşını Gösteren Kadınlar - Yaşlanmanın Feminist Deneyimi – Kolektif
  • Süt ve Bal - Rupi Kaur
  • 995 Km - Murathan Mungan
 
GÖK ÇATININ ALTINDAKİLER – FATMA TÜRKOĞLU
 
Romanın öne çıkan kahramanı Cansu. Geleneksel kurallarla aileyi yönetme peşindeki annesi Nil’in söylemlerine pek kulak asmayan, bireysel özgürlüğüne düşkün doktora eğitiminde, iki çocuklu orta halli Kıbrıslıtürk ailenin ilk çocuğu. Küçük kardeşi Cem ise ablasının tersine annesinin kendi geleceğine ilişkin “doktor olmalısın” telkinleri ve baskısı altında üniversiteye hazırlanmakta. İşinde gücünde maddi kazancın peşinde olan babaya gelince. O da cemaatimizin erkeklerinin boş zamanlarında en çok yaptıkları şeylerden, “mangal zevki” ve “maç seyirciliğiyle” iştigal ediyor.
Cansu’nun bir rastlantı sonunda kendisi gibi doktora öğrencisi Nijeryalı Emmy Emmanuel ile arkadaş olmasıyla başlıyor roman. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşünce, Kıbrıslı beyaz tenli kadın öğrencinin Nijeryalı koyu tenli bir erkekle ilişkisini, Cansu’nun ailesi ve yakın çevresi kendilerine “sorun” etmesiyle başlıyor romanın girizgahı. Cansu’nun dayısının bir gün evinin kapısına dayandığı Emmy’i yeğeniyle ilişkilerini bitirmesi tehdidi sonrasında, ilişkinin kopmasıyla gelişir. Toplumumuzun önemli bir kesiminde yer etmiş sinsi ırkçılık bir kez daha dayı nezdinde ortaya dökülürken, Cansu-Emmy aşkının nereye varacağı romana ayrı bir heyecan katar.
Toplum
 
 

YAŞINI GÖSTEREN KADINLAR  – YAŞLANMANIN FEMİNİST DENEYİMİ - KOLEKTİF


33 kadının yaşlılık üzerine yazdığı mektuplardan oluşan ‘Yaşını Gösteren Kadınlar / Yaşlanmanın Feminist Deneyimi’ kitabı, Dipnot Yayınları’ndan çıktı. Feminist hareket çevresindeki, farklı yaş kuşaklarından ve farklı şehirlerde yaşayan kadınların mektuplarından oluşan kitap, kadınların yaşlanma deneyimlerini feminist bir bakış açısıyla ele alıyor.
Kitapta yaşlılık üzerine söz alan kadınlar, kendi yaşlılıklarını ve yaşlanma deneyimlerini paylaşarak yaşlılığın feminist bir mesele olduğunu görünür kılıyorlar. İki yıllık bir çalışmanın ardından yayımlanan kitap, kadınlarla erkeklerin yaşlanma süreçleri arasındaki farkları ortaya koyarken aynı zamanda tartışmaya açıyor.
Kitabı hazırlayan kadınlardan Hülya Üstün, Hatice Erbay, Gülsen Ülker, Dilek Alıcıoğlu Cömert, Bilgen Tümen ve Aynur Demirdirek’le kitabın hikayesini, kadınların yaşlılık dönemlerinde karşı karşıya kaldığı sorunları ve kadın ve erkek cinsiyetleri arasındaki farklılıkların yaşlanma süreçlerine etkilerini anlatıyor.
 

HAFTANIN KİTABI

SIRTIMDAKİ RUH İZİ – BÜLENT DEMİRCİOĞLU

  • "Biz hayatımız boyu yaşadığımız travmalar yüzünden hasta oluyoruz."
 
  • "Birini kaybettiğimizde onun ruhu omurgamıza yapışır, giden ruhları uğurlamamız gerekir."
 
 
  • Yalan ve sır aynıymış oysa, sırrın olduğu yerde yalan, yalanın olduğu yerde sır varmış, görmemişiz, duymamışız, bilmemişiz.
 
  • Denizler bulanmadan berraklaşmaz, fırtınalar kopmadan dinginlik gelmez ve her seferinde bu dalgalanma iyileşme habercisi olacaktır.
 
 
  • Doğanın bir matematiği vardı, matematiğin içinde tekrar eden bir şeyler…
 
  • "Bir insan doğmadan önce annesinin babasının kaderiyle yüklü gelir, bu yüzdendir ki her canlı döllenmeden önce annesinin babasının ne yaşadığını bilmelidir. Hayat boyunca onların yükünü taşıdığını bilmezse şifayı bulamaz."
 
  • “Bir aşkta güvenen taraf suçlu olmaz, güveni boşa çıkaran tarafın yükünü alma”
 
 
 
HAFTANIN YAZARI: DOĞAN CÜCELOĞLU
 
Doğan Cüceloğlu, on bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olarak Mersin Silifke’de 1938 yılında doğan, psikoloji türünde bugüne kadar yayımlanmış 21 kitabı bulunan yazardır. Doğan Cüceloğlu’nun öz yaşamı başarılar ile geçmiştir. İlkokulu Mersin’de ortaokulu ise Kırklareli Lisesinde okumuştur. Ardından üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde okumuş ve üniversiteden mezun olduktan sonra ABD’de Illinois Üniversitesi’nde doktorasını yapmıştır. 1996 yılından bu yana Türkiye’de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, anne babalara ve işadamlarına yönelik seminerlere, konferanslara ve atölye çalışmalarına ağırlık vermiştir.
1990'dan itibaren kitaplarını Türkçe olarak yayınlayan Cüceloğlu, insanın düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları doğrultusunda inceleyen kitaplar yazdı. Yazarın günümüze kadar yayımlanmış 23 kitabı Kronik Kitap ve Remzi Yayınevi'nden çıkmıştır. Doğan Cüceloğlu, birçok TV programlarına katılmıştır. Bu TV programlarından bazıları : ‘’ CNN Türk- Gündem Özel, Kanal D - Sağlık, Bloomberg TV- Doğa Rutkay’la Her Şey Bu Masada. ‘’ dır. Yazar, ayrıca SKY TV’de Doğan Cüceloğlu ile İnsan İnsana programında moderatörlük yapmıştır.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.