banner913
banner932
banner1012

Cildinizin Bozulmasına Neden Olan Yapılan Basit Hatalar

banner1020

Cilt bakımınızda hiç bir şey değişime uğramadığı halde cildiniz de bir takım problemler oluşmaya mı başladı? Cilt tipinize uygun olduğunu düşündüğünüz, çok sevmiş olduğunuz bakım ürünlerine yaptığınız yatırımlar boşa mı gitti? Nerede yanlış yapmış olduğunuza dair çözüm bulamıyorsanız, günlük yaşantınızdaki bazı şeyleri tekrar gözden geçirmeniz gereklidir. Cildinizdeki durduk yere oluşan sorunların önüne geçmek için, yapmış olduğunuz basit hataları minimuma indirmek için uyguladıklarınızı yeniden bir göz gezdirmenizde yarar var.

banner974
Cildinizin Bozulmasına Neden Olan Yapılan Basit Hatalar

banner971

Haftada bir veya iki defa uygulanacak peeling, aydınlık ve ölü derilerden alınmış olan bir cilde sahip olabilirsiniz. Fakat her gün cildinizde sert ve granüllü peelingler uygulanması durumunda cildi yormaktan başka bir işe yaramayacaktır. Ayrıca ciltteki yağ tabakasına zarar verilmesi durumunda akne ilk sırada olmak üzere birden fazla problem ile karşılaşmanız mümkün. Diğer yandan gün boyunca makyajlı halinde kalan cildinizin gün sonunda makyaj temizlenerek cildin hava almasını sağlamanız da önemlidir.

Akşamları makyajınızı temizledikten sonra, yüzünüzü yıkamış durumda olabilirsiniz, ancak sabah kalkmış olduğunuz zaman yüzünüzdeki birikmiş olan kirleri gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

Yüz cildinize hangi cisimler ile temas halinde olduğuna dikkatli davranın. Akıllı telefonlar ilk sırada bulunmak üzere, şapka, gözlük, atkı hatta yastık kılıfı gibi düzenli şekilde kullanım yapılan eşyalarda birikmiş olan mikroplar hızlı bir şekilde akne oluşmasına neden olabiliyor. Elektronik eşyalarınızı dezenfekte ederek, aksesuarlarınızı ve makyaj fırçalarınızı düzenli olarak yıkamaya özen gösterin.

Spor esnasında yapılan zorla egzersiz hareketlerden sonra duş almak için üşeniyor olabilirsiniz. Aslında terli olan giysiler ciltteki bakteriyi sebum kanallarına geri itmesi sonucu sivilcelere neden olabiliyor. Eğer ki spordan sonra duş almak için bir imkanınız bulunmuyor ise, cildinizdeki oluşan terleri silerek temiz kuru kıyafetler giyinmeye özen gösterin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.