banner913
banner932
banner1032
banner1038

Tamamen Yanlış Anlıyor Olabileceğiniz 12 Kedi Davranışı

banner1020

Tamamen Yanlış Anlıyor Olabileceğiniz 12 Kedi Davranışı

banner974
Tamamen Yanlış Anlıyor Olabileceğiniz 12 Kedi Davranışı

banner971

1. "Kediler ne kadar da temiz hayvanlar ya, devamlı yalanıp temizleniyorlar!"

Hayır temizlenmeye çalışmıyorlar, sizin kokunuzu üstlerinden atmaya çalışıyorlar. Kediler kokuya çok duyarlı hayvanlardır, belli kokuları çok uzak mesafelerden alabilirler. Fakat kendi kokularını eşyaların veya sizin üstünüze bırakmayı sevseler de kendi tüylerinde kalan kokulardan pek hoşlanmazlar.

2. "Şuna bak nasıl da mırıl mırıl, minnoş!"

Kediler genellikle mutlu olduklarında mırıltılar çıkartsalar bile aynı sesi stres altındayken veya korkmuşken de çıkartabilirler. Kediler bu ses titreşimleri sayesinde kaslarını gevşetip, nefes almalarını kolaylaştırabiliyor ve ağrı veya acıyı dindirebiliyorlar. Aynı şey kediyi onda kucağında tutan kişi için de geçerli ve tüm bunlar bilim insanları tarafından kanıtlanmış durumda.

 

3. "Kedim bana avını hediye ediyor!"

Aslında kediniz size avlanmayı öğretmeye çalışıyor. Kediler yetenekli birer avcıdır ve sizin avlanmadığınzı fark ettikleri için aynı yavrularına olduğu gibi size de avlanmayı öğretmeye çalışırlar.

 

4. "Uzun uzun bağırıp miyavlayan kedime kızmadan edemiyorum."

Eğer bir kedinin tıbbi bir sorunu yoksa veya kızgınlık döneminde değilse; miyavlıyor olması bir şey istiyor olduğu ve bu istediğini daha önce miyavlayarak elde etmiş olmasıdır. Sabırlı olup ne istiyorsa ona ancak bağırmayı bıraktığı zaman vermelisiniz.

 

5. "Kedim bana gıcık oluyor, hep eşyalarıma çiş yapıyor!"

Kediler bu hareketi genellikle sizi sevdikleri için ve kokularınızın birbirine karışmasından çekinmedikleri için yaparlar.

 

6. "Gelip mırıl mırıl ayaklarıma dolanıyor, sevgi yumağım işte!"

Kediniz aslında bu davranışıyla 'senin sahibin benim' mesajını vermek istiyor. Üzerinize kokusunu sindirerek yerini işaretliyor ve ayrıca bu kokuyla diğer kedilere de mesaj gönderebiliyor. Yani bir bakıma kedinizi için ayaklı bir Tinder gibisiniz.

 

7. "Gözlerinin içine bakıp kedime seni seviyorum diyorum."

Köpeklerin aksine kedilerle bir iletişim kurmak istiyorsanız daha çok gözlerine bakmanız gerek. Tıpkı kedilerin yaptığı gibi sakin bir yüz ifadesiyle ona uzun uzun bakıp yavaşça gözlerinizi kapatıp açarsanız ona güvendiğinizi anlatmış olursunuz. Eğer doğru yaptıysanız size aynı ifadeyle aynı bakışı yapacaktır.

 

8. "Kedim kakasının üzerine örtmüyor, tam bir tembel teneke."

Normal şartlar altına kediler tuvalet alışkanlıklarına çok özen gösterirler. Eğer kediniz kumuna yaptığı kakasını örtmüyor veya kumun dışına yapıyorsa, bu başka kedilere verdiği bir alan savunma mesajıdır.

 

9. "Kedim tam bir psikopat, deli gibi tıssslıyor!"

Aslında bir bakıma doğru ama kediniz sinirlenmekten daha çok sizi korkutmak için tıss sesi çıkartır.

 

10. "Kedim çok agresif devamlı tüylerini kabartıyor."

Bu daha çok bir korku, telaş ve mutsuzluk ifadesidir. Kendini olduğundan daha büyük göstererek olası bir saldırıdan korunmaya çalışıyor.

 

11. "Kedim göbeğini açıyor, seversem kesin ısıracak!"

Kedi sahibi bir çok kişinin başına gelmiştir, size kocaman gögeğini açan kedinizi seversiniz ve sizi ısırır veya tırmalar. Aslında kediler bu hareketle gel göbeğimle oyna demekten öte 'sana güveniyorum' demek istiyorlar.

 

12. “Durmadan Kafasını Bir Yere Sürtüyor”

Kediler duvarlara, mobilyaya,ayakkabılara ve hatta  yere biraz önce bıraktığımız nesnelere de sürünürler. Ayak oğuşturması  en çok görülenidir ve ilgi görmek isteğinin işaretidir

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.