banner913
banner932
banner1012

Steinmeier’den Lefkara’ya ziyaret

banner1020

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Güney Kıbrıs ziyaretinin son gününde Lefkara köyünü gezdi, yöresel lokumun ve Kıbrıs kahvesinin tadına baktı, ardından Köfünye köyündeki mülteci kabul merkezine gitti

banner974
Steinmeier’den Lefkara’ya ziyaret

banner971
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, önceki gün Lefkara köyünü ziyaret etti.
Güney’de yayımlanan Alithia gazetesi Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in, Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaretin son gününde Lefkara köyünü gezdiğini yazdı.
Steinmeier’in köyü gezerek, tarihi hakkında bilgi aldığını, ayrıca yöresel lokumun ve Kıbrıs kahvesinin tadına baktığını yazan gazete, Lefkara Belediye Başkanı Sofoklis Sofokleus’ın Alman Cumhurbaşkanına Lefkara işi hediye ettiğini de belirtti.
Steinmeier’in daha sonra Köfünye” (Geçitkale) köyünde bulunan mülteci kabul merkezine giderek burada İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’dan, hükümetin mülteci politikasına ilişkin bilgi aldığını belirten gazete, Steinmeier’in burada kalanların yanı sıra personel ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile de sohbet etme imkanı bulduğunu yazdı.
Habere göre Steinmeier’in temasları, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in onuruna verdiği yemeğin ardından tamamlandı.
Politis gazetesine göre, Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier’in ziyaretini yorumlayan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, görüşmelerinde ele aldıkları konular arasında Almanya’nın Kıbrıs sorununa, sadece açıklamalarla değil, özlü olarak nasıl yardımcı olabileceğinin de bulunduğunu söyledi.
Hristodulidis, bu kapsamda, kamu oyuna açıklanması mümkün olmayan görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
Hristodulidis, Steinmeier ile ayrıca bölgedeki gelişmeleri ve insani yardımın ileriye götürülmesi gerekliliği gibi konuları da ele aldıklarını ifade etti.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.