banner913
banner932
banner1032

"Kıbrıs sorunu hiç olmadığı kadar kritik bir dönemeçte"

banner1020

AKEL Genel Sekreteri Stefanu, Kıbrıs sorununun bugün 1974 sonrasında hiç olmadığı kadar kritik bir dönemeçte olduğuna dikkat çekti

banner974
"Kıbrıs sorunu hiç olmadığı kadar kritik bir dönemeçte"

banner971
AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, “AKEL, Kıbrıs’taki ve geniş bölgedeki
enerji olgularının değerlendirilmesi önerisini yeniden gündeme getirerek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’i öneriyi değerlendirme ya da en azından Rum Ulusal Konseyi çerçevesinde görüşülmesini kabul etmeye çağırdı. 
Stefanu, Kıbrıs sorununun bugün 1974 sonrasında hiç olmadığı kadar kritik bir dönemeçte olduğunu vurguladığı önceki günkü açıklamasında, Kıbrıs sorunundaki durağanlığın fiili durumu kalıcılaştırma konusunda Türkiye’nin “ekmeğine yağ sürdüğünü” söyledi.
Stefanu, Türk tarafının tezini iki devlet çözümü olarak değiştirmesi ve şu ana kadar Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in aldığını söylediği inisiyatiflerin hiçbir sonuç vermemesi nedeniyle çözüm dinamiği yaratmak için başka öneri ve enstrümanlar aramak zorunda kaldıklarını belirtti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.