banner913
banner932
banner1012

“İngiliz Milletler Topluluğu” üyesi ülkeler Maraş konusunda endişeli

banner1020

banner974
“İngiliz Milletler Topluluğu”  üyesi ülkeler Maraş konusunda endişeli

banner971
“İngiliz Milletler Topluluğu” (Commonwealth) üyesi ülkelerin, kapalı bölge Maraş konusunda yaşanan gelişmelerden “ endişeli” olduğu iddia edildi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in Pazartesi günü Commonwealth üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla gerçekleştirilen bir telekonferansa katıldığını ve kapalı bölge Maraş’ın açılması konusunda bilgi aktardığını yazdı.
Habere göre, toplantı sonrasında yapılan açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin kapalı bölge Maraş konusundaki kararlarına saygı duyulduğu belirtilirken, bu kararlara ters düşecek hiçbir uygulamanın yapılmaması gerektiği savunuldu.
Güvenlik Konseyi’nin, Kıbrıs sorununa iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde bir çözüm bulunması yönünde yeniden ifade edilen taahhüdüne destek belirtilen açıklamada, çözüm müzakerelerinin yeniden başlaması ve “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ile toprak bütünlüğünün korunması”nın desteklendiği” belirtildi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.