banner913
banner932
banner1032

"İlk günden itibaren çıkmazın aşılması için adımlar attım"

banner1020

Rum lider Hristodulidis, Türkiye’nin sözde işgalinin üzerinden 50 yıl geçtiğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarının yüzde 37’sinin işgal altında olduğunu iddia etti ve “göreve geldiği ilk günden itibaren, çıkmazın aşılması için adımlar attığını” söyledi

banner974
"İlk günden itibaren çıkmazın aşılması için adımlar attım"

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, “Kıbrıs sorununun çözümünün AB’nin de çıkarına olduğunu” iddia ederek “AB’nin Türkiye’nin ikna edilmesi için tüm argümanlarını kullanmasını” talep etti.
Güney'de yayımlanan Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in önceki gün Avusturya’nın yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Susanne Bachfischer’i kabul ettiğini yazdılar.
Habere göre Hristodulidis, Bachfischer’la görüşmesinde yaptığı açıklamada, “AB’nin, Kıbrıs sorununun nihai çözümüne etkin bir şekilde katkı koymaktan etkin çıkar sağlayacağını” belirterek “AB’nin, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne katkı koyması için sahip olduğu her türlü imkan ve argümanı kullanmasını” talep etti.
Türkiye’nin sözde “yasadışı işgalinin üzerinden 50 yıl geçtiğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarının neredeyse yüzde 37’sinin işgal altında olduğunu” iddia eden Hristodulidis, “göreve geldiği ilk günden itibaren, çıkmazın aşılması için adımlar attığını” savundu.
Hristodulidis, statükonun sürdürülebilir olmadığını tüm temaslarında dile getirdiğini ve uzlaşılmış çerçeve içerisinde müzakerelerin biran önce başlamasının gerektiğini vurguladığını belirterek “Kıbrıs’ın bir AB üyesi ülke olduğunu, Kıbrıs sorununun ise, AB tipi çözümler gerektiren bir AB sorunu olduğunu” iddia etti.
Hristodulidis ayrıca, Kıbrıs sorununda izlediği “ilkeli tutum” sebebiyle Avusturya’ya müteşekkir olduklarını da vurguladı.
Avusturya Büyükelçisi Bachfischer ise açıklamasında, Güney Kıbrıs’la birçok alanda iyi işbirlikleri bulunduğunu ve iki ülkenin, birbirlerinin hassasiyetlerine ve endişelerine karşılıklı saygı gösterdiklerini belirterek bu durumun “adanın mevcut bölünmüşlüğünün kaldırılmasında da geçerli olduğunu” ifade etti.
Bachfischer; “ülkesinin Kıbrıs’ın yanında yer almaya devam ettiğini” de vurguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.