banner913
banner932
banner1032

“İlişkiler duygusal şeklinden çıkmalı”

banner1020

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Rum heyete, iki ülke arasındaki ilişkilerin bugüne kadar devam ettiği “duygusal şeklinden” çıkması gerektiğini ifade ettiği belirtildi

banner974
“İlişkiler duygusal şeklinden çıkmalı”

banner971
Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerde ve iş birliğinde daha önce mevcut olanların yerine yeni bir düzey belirlendiği; konunun, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında Atina’da yapılan zirve toplantısında ele alındığı iddia edildi.
Güney’de yayımlanan Politis gazetesi, “Atina-Lefkoşa İlişkisinde Neler Değişiyor” başlığı altında yayımladığı yorum haberinde, Rum-Yunan hükümetlerinin Atina’daki zirve toplantısının ilkinde, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında bugüne kadar mevcut ilişki ve iş birliği şeklinin farklılaşmasının gündeme geldiğini iddia etti.
Gazete, söz konusu zirvede, iki ülke arasındaki iş birliğinin bugüne kadar sürdüğü şekliyle devam etmesi kararının alındığını ancak Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Rum heyete, iki ülke arasındaki ilişkilerin bugüne kadar devam ettiği “duygusal şeklinden” çıkması gerektiğini ifade ettiğini savundu.
Habere göre, iki tarafın iş birliğinin “askeri dogmalar, üçlü zirveler ve Eurovision tipi oylamaları hatırlatan desteklerin dışına çıkması gerektiğini” ifade eden Miçotakis, Türkiye’yle iyi komşuluk ilişkilerinin devam etmesine verdiği öneme ve bunun Kıbrıs sorununa yapacağı olumlu katkıya vurgu yaptı.
Miçotakis, Türkiye’yle iyi ilişkilerdeki momentumu kaybetmek istemediğini ifade ettiği toplantıda, Güney Kıbrıs’ta eskiden olduğu gibi bir askeri dogmatik ilişkinin daha da geliştirilmesinden yana olmadığını Rum Savunma Bakanı’na iletti.
Gazete, söz konusu zirvenin, iki taraf arasında halihazırda mevcut olan, denizcilik, turizm alanlarındaki iş birliği konularında ise yeni bir unsur ortaya koymadığını da savundu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.