banner913
banner932
banner1012

"Holguin’in zamana ihtiyacı var"

banner1020

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Fisher, BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Holguin’in zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı

banner974
"Holguin’in zamana ihtiyacı var"

banner971
ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in “zaman ve alana ihtiyacı olduğu” görüşünü dile getirdi.
Güney'de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, “Temsilci İçin Zaman ve Alan – ABD Holguin’in Görevinde Sıkı Takvimler Fikrine Katılmıyor” başlıkları altında verdiği haberinde, ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher’ın Yunanistan’da düzenlenen “Delfi Ekonomik Forumu’nda” yaptığı konuşmada, Holguin’in görevinin sıkı takvimlere bağlı olması gerektiği görüşüne katılmadığını söylediğini yazdı.
Gazete, Fisher’ın konuşmasında; “Şu anda BM temsilcisinin mevcut olmasının önemine” dikkat çekerek “Bu düzeyde bir temsilcinin ortak zemin bulabilmesi için zamana ihtiyacı olduğuna inanıyorum.” dediğini bildirdi.
Holguin’in görevinin, “tarafları müzakere masasına getirmeye yetecek ortak zemini bulmak olduğunu” ifade eden Fisher; “bu işin sessizce, sessiz görüşmelerle yapılmasının daha iyi olacağına inandığını” da vurguladı.
Gazete, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk tarafının tezleri arasındaki farkın hatırlatılarak, bu tezler arasında köprülerin nasıl kurulabileceği şeklindeki bir soruya ise Fisher’ın “Temsilcinin işi bu” yanıtını verdiğini aktardı.
Fisher: “Anlamamız gereken şudur ki; bir yandan kamuoyuna ilan edilen tezler varken diğer yandan, kamuoyundan uzaktaki görüşmelerde sıklıkla, ortak çıkarların ve ortak zemine götürecek çıkarların bulunabildiğidir” şeklinde konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.