banner913
banner932
banner1012

Gazze’ye insani yardım koridoru için önümüzdeki 24 saat “kritik”

banner1020

Gazze’ye ilk insani yardım malzemelerini götürecek olan “World Central Kitchen” Örgütü’ne ait “Open Arms” adlı geminin, Gazze’ye gitmek için hazır olduğu bildirildi.

banner974
Gazze’ye insani yardım koridoru için önümüzdeki 24 saat “kritik”

banner971

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs Hükümeti’nin insani yardım koridorunun hayata geçirilmesi için sistematik şekilde çalıştığını ve bu çalışmanın sonuç verdiğini görmekten dolayı duyduğu memnuniyetle birlikte, gemideki malzemelerin Gazze’ye teslim edildiğini görmek için beklemede olduğunu yazdı.
Gazete, önümüzdeki 24 saatin kritik olduğunu ve Güney Kıbrıs’ın, gelişmeleri yakından izlediğini kaydederken, diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere dayanarak, Güney Kıbrıs’ın yetki alanının, 12 deniz milinin bittiği noktada sona erdiğini ve bundan sonrasının, Güney Kıbrıs’tan çok daha güçlü olan uluslararası faktörlere bağlı olacağını belirtti.
“Open Arms” gemisine, aralarında çeşitli gıdaların da bulunduğu yaklaşık 150 ton insani yardım malzemesi yüklendiğini yazan gazete, geminin yola çıkmasından 2 gün sonra Gazze’ye varmasının beklendiğini kaydetti.
Gazete, Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbiotis’in de dün, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Güney Kıbrıs’ın insani yardım koridoru için inisiyatif üstlenmesinin, ülkeyi odak noktası haline getirdiğini ve düşledikleri “Kıbrıs"ın, uluslararası alanda güvenilir ortak ve istikrar kapısı addedilen, çağdaş bir Avrupa ülkesi olduğunu söylediğini yazdı.
Öte yandan Alithia gazetesi ise, yardım gemisinin dün akşam Larnaka Limanı’ndan hareket etmesinin beklendiğini, ancak önce İsrail’den onay gerektiğini bildirdi.
Haberde, geminin hareket saatinin güvenlik gerekçesiyle açıklanmadığı kaydedildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.