banner913
banner932
banner1032

Ara bölgedeki dikenli teller kaldırılmıyor

banner1020

banner974
Ara bölgedeki dikenli teller kaldırılmıyor

banner971
Ara bölgedeki dikenli tellerin, bölge sakinlerinin tüm itirazlarına ve protestolarına rağmen kaldırılmadığı bildirildi.
Güney’de yayımlanan Haravgi gazetesi, Anastasiadis Hükümeti döneminde mülteci akışının önüne geçilmesi için alınan tedbirlerden biri olarak ara bölgeye çekilen dikenli tellerin, bölgede ikamet eden 35 aile ile çok sayıda çiftçiyi olumsuz etkilediğini yazdı.
Gazeteye göre bölge sakinleri, bu tellerin amaca hizmet etmediğini ve mülteci akışının önüne geçemediğini ifade ederek, tellerin bir an önce sökülmesi gerektiğini söyledi.
Dikenli tellerden, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM Barış Gücü (UNFICYP) ile ilgili son raporunda bahsedildiğini de anımsatan gazete,  UNFICYP’in bu konudaki protestolarının sürdüğünü yazdı.
Gazete, “Dikenli Tel Karşıtı İnisiyatif” grubunu temsilen konuyla ilgili açıklama yapan Afroditi Lugru, Guterres’in raporunun dikenli tellerin kaldırılması konusunda Güney Kıbrıs’a yönelik baskı unsuru olduğunu ve yeni İçişleri Bakanı Konstandinos Yoannu’dan bu konuyla ilgili fikrini duymak istediklerini söylediğini kaydetti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.