banner913
banner932
banner1032

ABD, denizaltından elektrik projesine talip

banner1020

ABD devlet şirketi DFC, Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail arasında kurulacak “Great Sea Interconnector” isimli deniz altı kablo bağlantısı projesine katılmaya talip oldu

banner974
ABD, denizaltından elektrik projesine talip

banner971
ABD devlet şirketi “U.S. International Development Finance Corporation”un (DFC), Yunanistan Bağımsız Enerji İletim Otoritesi'ne (ADMİE) niyet mektubu göndererek Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail arasında kurulacak “Great Sea Interconnector” isimli deniz altı kablo bağlantısı projesine katılmaya talip olduğu bildirildi.
Güney'de yayımlanan Politis’in haberine göre ADMİE tarafından yapılan açıklamada, DFC’nin, projeyi mali ve teknik açıdan değerlendirdikten sonra katılma kararı aldığı, katılım şeklinin ya sermaye hisse ortaklığı, ya finansör ya da her iki seçeneğin bir arada olduğu şekilde olacağı kaydedildi.
Önceki günlerde, ADMİE, DFC ve Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı arasında DFC’nin projeye katılımıyla ilgili katılım perspektifleri ve şartlarının ele alındığı bir telekonferans yapıldığı belirtilen açıklamada, DFC’nin projeye katılımının ana ön şartının Rum ve Yunanistan Enerji Düzenleme Kurulları tarafından düzenleme çerçevesinin zamanında tamamlanması olduğuna dikkat çekildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.