banner913
banner932
banner1012

ABD amfibi saldırı gemisi USS Bataan Larnaka Limanı’nda

banner1020

banner974
ABD amfibi saldırı gemisi USS Bataan Larnaka Limanı’nda

banner971
ABD donanmasının Doğu Akdeniz’deki saldırı grubunun ön saflarında yer alan amfibi saldırı gemisi USS Bataan’ın (LHD-5), Pazar gününden beridir Larnaka Limanı’nda demirli olduğu bildirildi.
Fileleftheros, 2 bin 500 deniz piyadesi ve denizci personelinin yanı sıra uçak, helikopter ve diğer amfibi araçlar taşıyan devasa bir üs gemisi olarak tabir edilen amfibi saldırı gemisinin, Larnaka’ya ikmal ve personelini dinlendirmek maksadıyla kısa süreliğine demirlediğini yazdı.
Gazete, Paul Buckhart komutasındaki USS Bataan’ın, insanî görevler de icra edebileceğini, bölgede bulunma sebeplerinden birinin de gerekmesi halinde sivillerin İsrail’den tahliyesi olduğunu yazdı.
Diğer uçak gemilerinin sahip olduğundan daha büyük tıbbi tesislere sahip olduğu kaydedilen ve bir “nükleer uçak gemisinin küçük versiyonu” olarak tanımlanan geminin, füzesavar sistemlerine ve gözlem radarlarına dasahip olduğu eklendi.
Habere göre ABD Büyükelçiliği USS Bataan’ın Doğu Akdeniz’de bulunmasının ABD ve Güney Kıbrıs’ın denizde güvenlik ve istikrar taahhüdünü vurgulamakta olduğu belirtildi ve geminin Larnaka’da kalacağı süre içerisinde aralarında ABD 6’ncı filo komutanı Thomas Ishee’nin de bulunduğu seçkin ziyaretçiler onuruna resepsiyon verileceği kaydedildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.