banner913
banner932
banner1032

Yeni Azerbaycan Partisi heyeti KKTC’de

banner1020

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili, Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Tahir Budagov ve beraberindeki heyet KKTC’ye geldi. Budagov, “Bir Millet, Üç Devlet” kapsamında iş birliğinde çalışmalar yürüteceklerini belirtti

banner974
Yeni Azerbaycan Partisi heyeti KKTC’de

banner971
KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) anlaşma imzalamak için adaya gelen AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi heyetleri, UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel ev sahipliğinde, dün sabah temaslarına başladı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili, Merkez Yürütme Kurulu Başkanı  Tahir Budagov ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin 40. yılı dolayısıyla KKTC’ye ziyaret yapan heyeti kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kardeş Azerbaycan devletinin başarıları ve Türkiye Cumhuriyeti ile yaptığı iş birlikleri bizleri memnun etmektedir” dedi.
Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili, Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Tahir Budagov da konuşmasında, ülkeler arası ilişkilerin daha gelişmesi yönünde partiler arası faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.
Yeni Azerbaycan Partisi olarak “Bir Millet, Üç Devlet” kapsamında iş birliğinde çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Budagov, Karabağ konusunda Kıbrıs Türklerinin manevi desteğini hissettiklerini belirtti.
Budagov, Türk dünyasındaki Türk devletlerinin yakınlaşmasına ve iş birliğinin artmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.
Öte yandan heyetler Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti. Üstel, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili, Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Tahir Budagov şehitliğe çiçek bırakarak, dua etti.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.