banner913
banner932
banner1032

“Toplumu bilinçlendirmeye çalışıyoruz”

banner1020

banner974
“Toplumu bilinçlendirmeye çalışıyoruz”

banner971
YDÜ’deki "Kadın Çalışmaları ve Multidisipliner Yaklaşımlar” sempozyumunda konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doç. Dr. İzlem Kanlı, Birleşmiş Milletler’in bu yılki temasının “kadınlara yatırım yapın, ilerlemeyi hızlandırın” olduğunu ifade etti.
TOCAM’ın akademik çalışmaların yanı sıra doğrudan topluma etki etmek, ayrımcılığı, tacizi ve şiddeti önleme gibi amaçlar doğrultusunda kurulduğunu belirten Doç. Dr. Kanlı, bu doğrultuda toplumu bilinçlendirme ve farkındalığı geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.
TOCAM’ın yürüttüğü bazı çalışmalara da değinen Doç. Dr. Kanlı, “Yeni projelerimizle topluma daha fazla katkıda bulunmayı, ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle kadın çalışmalarına destek olmayı hedefliyoruz.” dedi. Doç. Dr. Kanlı,  TOCAM’ın, iletişimden hukuka, tıptan sanata kadar farklı disiplinlerin kesişim noktası olarak, kadın çalışmalarında multidisipliner bir yaklaşım benimsediğini dile getirdi.

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.