banner913
banner932
banner1032

Sosyal konut projeleri Şubat’ta başlayacak

banner1020

Başbakan Ünal Üstel, gençleri ev sahip yapmak için, 'yeni ilk evim kredisi'ni 2024 yılı içinde açıklayacaklarını, Şubat ayından itibaren sosyal konut projelerini başlatacaklarını açıkladı

banner974
Sosyal konut projeleri Şubat’ta başlayacak

banner971
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, geçtiğimiz hafta sonu bölge gezilerine Paşaköy, Vadili ve Akdoğan ile devam etti.
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, her bölgede kendisini ifade edebilen, iyi eğitim almış, devletine ve Anavatanına bağlı, bayrağına sevdalı gençlerle biraraya geldiklerine vurgu yaptı.
“Gençlerimiz için yapamayacağız hiçbir fedakarlık yok” diyen Üstel, 2024 yılında kesim arsalarını dağıtacaklarını yineledi ve şunları söyledi:
"Altyapısı tamamen bitmiş, düşük faizli kredisi ile arsalarımızı teslim edeceğiz. Gençleri ev sahip yapmak için, 'yeni ilk evim kredisi'ni 2024 yılı içinde açıklayacağız. Şubat ayından itibaren sosyal konut projelerini de bölge bölge başlatacağız."
Sosyal konutların vergiden muaf olması için yasal mevzuatın bütçe maratonu sonrası meclisten geçeceğini, ayrıca 10 yıla kadar düşük faizli krediler hazırlandığını belirten Üstel, şöyle devam etti:
“Gençlerimiz kendi bölgelerinde, büyüyüp yetiştiği topraklarında kalsınlar istiyoruz. KKTC’ye, kendi devletlerine sahip çıksınlar istiyoruz. Bizim derdimiz gençler, bizim derdimiz ülkemiz, devletimizdir. Elimizden geldiği kadar, insanımızın refahını yükseltmek, üreticiyi güçlü kılmak, sektörleri ayakta tutmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimize vergiden muaf sosyal konut ve sadece faizini ödeyeceği, banka masrafını devletin ödeyeceği uzun vadeli faizli krediler vereceğiz. Yeni evlenen ve evi olmayanları ev sahibi yapacağız. Ancak bir konuda çok netiz. Evi olanın, bir daha ev alıp satmasına izin imkan sağlamayacağız. Bu konuda adaleti sağlayacağız."
Hayvan üreticisi ve çiftçinin daha iyi şartlarda üretim yapması için geçmişten çok daha iyi destekler sağlamaya devam edeceklerini de vurgulayan Üstel, “Kamu çalışanlarımıza, hayat pahalılığı karşılığını ne ise yıl sonunda vereceğiz. Biz KKTC'ye inanıyoruz. Bu devleti daha güçlü yapmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.