banner913
banner932
banner1032

Sandviç zinciri Subway, 9,6 milyar dolara satıldı

banner1020

Sandviç zinciri Subway, yaklaşık 9,6 milyar dolara Roark Capital'e satıldı

banner974
Sandviç zinciri Subway, 9,6 milyar dolara satıldı

banner971
Atlanta merkezli özel yatırım grubu Roark Capital’ın sandviç mağazaları zinciri Subway'ı satın almak üzere anlaşmaya vardığı bildirildi.
Subway tarafından yapılan açıklamada, 1965'te kurulan ve 100’den fazla ülkede yaklaşık 37 bin restorana sahip olan Subway, özel sermaye şirketi Roark Capital'ın satın alma teklifini kabul etti.
Subway ve Roark Capital, anlaşmanın şartlarına ve finansal detaylarına ilişkin bir bilgi açıklamazken, Wall Street Journal dün Roark Capital'ın Subway için nihai teklifinin yaklaşık 9,6 milyar dolar olduğunu bildirmişti.
GIDA DEVİ
Roark Capital, 37 milyar dolarlık bir varlığı yönetirken, şirket Jimmy John’s, Arby’s, Baskin-Robbins ve Buffalo Wild Wings gibi restoran zincirlerinin
olan Inspire Brands’ı kontrol ediyor.
Söz konusu satın almanın, Roark Capital’ı dünyanın en büyük restoran işletmecilerinden biri yapması bekleniyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.