banner913
banner932
banner1032

“Sağlık çalışanlarına izni çok gördünüz”

banner1020

Hemşireler ve Ebeler Sendikası, “kamu çalışanları arasında adaletsizlik yapıldığı” gerekçesiyle grev başlattı. Grev bugün de devam edecek olan hemşireler, Kurban Bayramı’nda ise ek mesaiye kalmayacak

banner974
“Sağlık çalışanlarına izni çok gördünüz”

banner971
Hemşire ve ebelerin örgütlü bulunduğu Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), “kamu çalışanları arasında adaletsizlik yapıldığı” gerekçesiyle dün 4 saatlik uyarı grevi yaptı. Grev bugün de devam edecek.
Kurban Bayramı’nda ise ek mesaiye kalmayacak.
KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen, sendika yönetimi ve üyelerin de katılımıyla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.
Özgöçmen, hükümetin arife gününü kamu çalışanlarına idari izin verdiğini, vardiya çalışan ebe ve hemşirelerin bu kararın dışında tutulduğu gibi çalışma saatlerinde düzenleme de yapılmadığını söyledi.
24 saat hizmet esasıyla görev yapan kamu sağlık çalışanlarının tümünün arife günü izinli olmasının mümkün olmadığını ifade eden Özgöçmen, “Eve gönderilen kamu çalışanına ‘idari izin çalışma saati olarak sayılacak’ denirken, vardiya çalışan ebe ve hemşirelere ‘çalışacaksınız ama bunun ek mesaisi ya da izni olmayacak’ deniyor. Adaletsizlik yapılan nokta budur” dedi.
Türkiye’den örnek vererek, kamuya idari izin verildiğinde çalışmakla mükellef kesimlere bu izni yıl sonuna kadar herhangi zamanda kullanma fırsatı tanındığını belirten Özgöçmen, “Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına bir izni çok gördünüz, insanların sağlık hizmeti almasını engellediniz. Derdimiz para değil, izindir. Bizden çaldığınız 7 saati bugün ve yarınki uyarı greviyle üyemize teslim edeceğiz. Halkımız da bizi bağışlasın… ” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.