banner913
banner932
banner1012

“Rehberlerin seçiminde titiz davranılmalı”

banner1020

YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, iyi yetişmiş bilgili rehberlerin, gerçeklere dayalı doğru propagandanın yapılmasında hayati öneme sahip olduğunu söyledi

banner974
“Rehberlerin seçiminde titiz davranılmalı”

banner971

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’nin (KIT-REB) Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane’de iki aydan bu yana süren hizmet içi eğitim programı tamamlandı.

Altı ana başlıkta iki ay süren eğitime yoğun bir katılım olduğunu ifade eden KITREB Başkanı İbrahim Altıner, rehberlerin turizm sektöründe büyük görevleri, katkıları ve aynı oranda da sorumlulukları bulunduğuna vurgu yaptı. Bu görevi önemli yapanın, rehberlerin ülkelerini yabancılara karşı kendi kişilikleriyle temsil etmeleri olduğunu ifade eden Altıner, rehberliğin, çok büyük bir bilgi birikimi ve çok yönlü bir eğitim gerektirdiğinin altını çizdi. Rehberlerin, birer küçük bilgi devi olması yanı sıra, iyi bir yönetici, iyi bir kültür adamı, iyi bir psikolog, iyi bir sosyolog olmaları gerektiğine de vurgu yapan Altıner “ bizler bu bilinçle hareket ediyor ve rehberlerimizin hizmet içi eğitimlerine çok büyük önem veriyoruz. Ülke turizminin gelişmesinde turist rehberliğinin öneminin farkında olarak bizlere yıllardır büyük destek veren başta YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel olmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi’ne ve eğitimcilere teşekkür ediyoruz” dedi.

SAVAŞAN: DOĞRU PROPAGANDA İÇİN REHBERLER ÇOK ÖNEMLİ

Bir ülkeye giden turistlerin, elinde kitaplar, haritalar, broşürler bulunsa bile, o ülkenin dilini, gelenek ve göreneklerini bilen bir rehbere ihtiyaç duyduğunu ifade eden YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, iyi yetişmiş bilgili rehberlerin, turistlere, kendi milleti ve ülkesi hakkında en iyi tanıtımın ve gerçeklere dayalı doğru propagandanın yapılmasında hayati öneme sahip olduğunu söyledi. “Hiç şüphesiz, en etkili propaganda türü canlı propagandadır” diyen Savaşan, bu nedenle, turist rehberlerinin seçiminde ülkelerin oldukça titiz davranması ve eğitimlerine özel bir önem vermesi gerekir” diye konuştu.

Turizmde kalitenin yakalanabilmesinde pek çok faktörün bulunduğunu ifade eden Savaşan, en önemlilerden birinin nitelikli rehberlerin yetiştirilmesi olduğuna dikkat çekti. Turizm rehberliğinin bir çok disiplin ile iç içe çalışmayı gerektiren önemli bir iş alanı olduğunu vurgulayan Savaşan, rehberlerin gerek sosyal yapıda gerek ekonomik alanda ve gerekse de arkeoloji gibi teknik bilgi alanlarındaki gelişmeleri izlemek yenilikleri turistlere aktarmak ve bir yandan da bunların temellerini ve gelişimlerini etkileyen faktörleri analiz etmeleri gerektiğini söyledi. Bütün bu işlevleri eksiksiz yerine getirebilmek için turist rehberlerinin hem aktüaliteyi, hem de bilimsel gelişmeleri takip etmek, kendini ve bilgilerini yenilemek zorunda olduklarını ifade eden Savaşan, eğitimin pek çok alanında hizmet veren YDÜ’nün turist rehberlerinin eğitimleri konusunda da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğini söyledi.   

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.