banner913
banner932
banner1032
banner1038

Kara altın yok oluyor

banner1020

banner974
Kara altın yok oluyor

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, ülkemizin simgesi olan zeytinin her geçen yıl yükselen hava sıcaklığı nedeniyle kurumaya yüz tuttuğunu dile getirerek konuyla ilgili bir fotoğraf göndererek düşüncelerini paylaştılar.

Özellikle orta Mesarya bölgesinde bir zamanlar Değirmenlik Başpınar suyu ile sulanan çınarlık zeytinlerin birer birer kuruduğunu ifade eden vatandaşlarımız, diğer bölgelerde ise eski ağaçların verimsizleştiği için üreticiler tarafından katledildiğini dile getirdiler.

Ülkede genç ağaçların bulunduğunu ancak bu ağaçların veriminin artmasının uzun yıllar aldığını ifade eden vatandaşlarımız, eski ağaçların korunması gerektiğini kaydettiler.

Bu ağaçların korunması için ise Türkiye’den gelen suyun kısa zaman içinde Tarıma verilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlarımız, yetkilileri göreve davet ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.