banner913
banner932
banner1012

Rahvancıoğlu: “Trafikte esas sorun toplu taşıma sisteminin olmaması”

banner1020

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, trafikte sorunlara değinerek, esas sorunun toplu taşıma sisteminin eksikliği olduğunu kaydetti.

banner974
Rahvancıoğlu: “Trafikte esas sorun toplu taşıma sisteminin olmaması”

banner971
Bağımsızlık Yolu Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, ADA TV’de "Günaydın Ada" programına katılarak gündemi değerlendirdi.
Yaşanan ölümlü kazalara işaret ederek bunların nedenlerinin çözülmesi gerektiğini söyleyen Rahvancıoğlu, toplu taşımanın eksikliğinden, isteyen istemeyen, bilen bilmeyen herkesin araç kullanmak zorunda olduğunu belirtti.
Trafikteki esas sorunun çok fazla aracın olması ve yolların yeterli güvenli donanımda olmaması olduğunu söyleyen Rahvancıoğlu, toplu taşımanın eksikliğine dikkat çekti. Rahvancıoğlu, hafif raylı sisteme dayalı bir omurga oluşturulması ve bu sistemin otobüs, minibüs gibi araçlarla da desteklenmesi gerektiğini belirtti.
-“Var olan durum bir iş bilmezlik değil tercihtir”
Trafikteki durumun bir iş bilmezliğin veya beceriksizliğin sonucu olmadığını, tam tersine bir tercih olduğunu söyleyen Rahvancıoğlu, bu durumdan kar sağlayanlar olduğunu savunarak,  akaryakıt ithalatçılarını örnek gösterdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın kazalarla ilgili açıklamalarını sürücülere odaklanan yaklaşımla yaptığı gerekçesiyle eleştiren Rahvancıoğlu, Ulaştırma Bakanı'nın herkesin düzgün davranmama olasılığına karşı önlem almak için var olduğunu söyledi ve toplu koruma önlemlerinin uygulamaya geçmesi gerektiğini vurguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.