banner913
banner932
banner1032

Poreba için "ELAM’ın müttefiki" nitelendirmesi

banner1020

Rum basını, KKTC'ye gelerek Cumhurbaşkanı Tatar ve Meclis Başkanı Töre ile görüşen Polonyalı Avrupa Milletvekili Tomasz Poreba'nın, ELAM ile aynı olan ECR grubu mensubu olduğuna dikkat çekti. Poreba'nın adı geçen yıl AP'deki yolsuzluk skandalına karışmıştı

banner974
Poreba için "ELAM’ın müttefiki" nitelendirmesi

banner971
Polonyalı Avrupa Milletvekili Tomasz Poreba’nın KKTC’ye gerçekleştirdiği resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüşmesi Rum basınında yer buldu.
Güney'de yayımlanan Fileleftheros haberinde Avrupa Parlamentosu (AP) seçimi kampanyasında “AP’de sandalye kazanması halinde Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler (ECR) grubuna gireceğini” vaat ededen ELAM’ın Kıbrıs Türk tarafı ile görüşenleri ve genel olarak iki bölgeli iki toplumlu federasyonu savunanları “lanetlerken”, ELAM ile birlikte ECR üyesi olan Poreba’nın KKTC’ye resmi ziyarette bulunduğuna dikkat çekti.
Haberde Cumhurbaşkanı Tatar ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ile makamlarında görüşen Poreba’nın “kendisine Kıbrıs sorunuyla ilgili bilgi veren Töre ile görüş ve düşüncelerinin genel çerçevede örtüştüğünü ve 15 yıl Avrupa Milletvekilliği yapan birisi olarak, Kıbrıslı Türklere verilen vaatlerin tutulmadığını ve birçok fırsat kaybedildiğini” söylediği aktarıldı.
Gazete Poreba’nın mensubu olduğu Polonya Kanun ve Adalet (PiS) partisinin, ELAM ile aynı olan ECR grubu mensubu olduğunu ve ECR grubundan Polonyalı Avrupa Parlamentosu üyesi Patryk Jaki’nin ELAM tarafından mart ayında Güney Kıbrıs’ta düzenlenen ECR PanAvupa kongresine katıldığını hatırlattı.  O zaman ELAM Başkanı Hristos Hristu’nun “üst düzeyli ECR üyelerinin etkinliğe katılmasını, ELAM’ın Avrupa’da müttefikleri olduğunun göstergesi” olarak yorumladığına da dikkat çekti.
TOMASZ POREBA’NIN ADI RÜŞVET SORUŞTURMASINDA GEÇMİŞTİ
Öte yandan KKTC’yi ziyaret eden Polonyalı Avrupa Milletvekili Tomasz Poreba’nın adı geçen yıl Avrupa Parlamentosu'ndaki yolsuzluk ve kara para aklama skandalına karışmıştı.
Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili soruşturma devam ederken, Belçikalı savcıların, söz konusu soruşturma kapsamında kontrol ettiği 60 kişilik listede, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’nden (PiS) 2 milletvekilinin yer aldığı açıklanmış ve söz konusu milletvekillerinin PiS kontenjanında AP’de görevli olan Tomasz Poreba ve Ryszard Czarnecki olduğu belirtilmişti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.