banner913
banner932
banner1012

KTOEÖS, Dr. Fazıl Küçük Lisesinde basın açıklaması yaptı

banner1020

banner974
KTOEÖS, Dr. Fazıl Küçük Lisesinde basın açıklaması yaptı

banner971
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “süregelen sorunlar” gerekçesiyle Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesinde bu sabah basın açıklaması yaptı.
 KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel Tahir Gökçebel yaptığı açıklamada meslek liselerinin toplumun üretim damarı olması gerektiğini belirtti.
Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesinin köklü ve topluma  çok katkı sağlayan bir okul olduğunu  söyleyen Gökçebel, okulda süregelen sorunlar olduğunu ifade etti.
Okulun binasında geçen yıl deprem riski tespit edilerek  öğrencilerin dört farklı okula dağıtıldığına işaret eden Gökçebel, “Sözde bu yıl risk analiz raporları çıkarılarak okulda çalışma başlatılacaktı ancak hiçbir şey yapılmadı. Okula sadece iki konteyner sınıf getirildi.” dedi.
Sendikanın talebine rağmen  deprem risk raporlarının yayımlanmadığını belirten Gökçebel, “İnşaat mühendislerinin iddiasına göre olası deprem durumunda okulların  yüzde 80’i yıkılacak; bu bilgi toplumdan saklanıyor.” dedi.
Bakanlığın  meslek liselerinin ihtiyaçlarına cevap vermediğini iddia eden Gökçebel, “Öğrenci ve öğretmenlerin riskli binalarda  ders yapmak zorunda olduğunu” sözlerine ekledi
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.