banner913
banner932
banner1032

“Kıb-Tek’in 1 milyar TL alacağı var”

banner1020

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, Kıb-Tek’in 1 milyar TL’ye yakın alacağı olduğunu ve devlet dairelerinin yüzde 70’inin elektrik borcunu ödemediğini vurguladı

banner974
“Kıb-Tek’in 1 milyar TL alacağı var”

banner971

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, katıldığı bir tv programında El-Sen’in yeniden eyleme gideceğini duyurdu.
25 Ağustos Çarşamba günü saat 10:00’da Kıb-Tek önünden Ekonomi ve enerji Bakanlığı’na doğru yürünecek eyleme 15 sendika, CTP, TDP, TKP-YG, BKP siyasi partileri ve bazı örgütler de destek verecek.
Önceki gün Kıb-Tek çalışanlarına dava okunduğunu ve kendisinin de azmettirici olarak gösterildiğini aktaran Özkıraç, “Arkadaşlarımız görevlerini yapmışlardır 6 noktada borcundan dolayı devlete bağlı bazı birimlerin elektrikleri kesilir, kesmeye de devam edeceğiz. 469 TL’ye elektrik kesip 15 milyona elektrik kesmez misiniz?  Ne davalarınız ve tehditleriniz bizi yıldıramaz” diye konuştu.
Kıb-Tek’in 1 milyar TL’ye yakın alacağı olduğunu dile getiren Özkıraç bu borcun 2-3 sene önce 100 küsur Milyon TL’de seyrettiğini ve borcun 300 milyon TL’sinin AKSA’ya olduğu bilgisini aktardı. 8 aydır Maliye Bakanlığı’ndan randevu talep etmelerine rağmen kendilerine randevu verilmediğini dile getiren Özkıraç, Maliye Bakanlığı’ndan 120 milyon TL alacaklı olduklarının da altını çizdi ve devlet dairelerinin yüzde 70’inin de elektrik borcunu ödemediğini vurguladı.
BORÇLU OLANLARIN ELEKTRİĞİNİ KESECEĞİZ İTİRAZ EDERLERSE ŞEBEKELERİ DARMADAĞAN EDECEĞİZ
“Bu toplum elektrik borcunu ödüyor, devlet daireleri ve bazı ayrıcalıklı isimler borçlarını ödemiyor” ifadelerine yer veren Özkıraç, bunun bir ihanet olduğunu belirterek, aldıkları eylem kararında  Sağlık ve Eğitim alanında  elektrik kesmeyeceklerini ancak devlet dairelerinde kesinti yapacaklarını ifade etti ve şunları kaydetti: “Yasa dışılığı yapan kurum yönetimidir. Elektrik kesmemek suçtur. Borçlu olan tüm elektrik dairelerinin elektriğini keseceğiz.  İtiraz ederlerse şebekelerini de darmadağın edeceğiz.”
Özkıraç, “Geçmişte belediyelerin elektriğini kestik, biz suçlu çıkık 28 davam var.  Tek bir belediyenin 50 milyon borcu var. Para var, tahsilatı yapacaksın, borcu olanlar belli devlet ve bazı ayrıcalıklı isimler. Kurumu soyanlara dava yok.  
Özkıraç, aldıkları eylem kararı ile ilgili ise şunları ifade etti: “Çarşamba’dan itibaren sokaklara ineceğiz. Saat 10: 00’da Kıb-Tek önünden Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na yürünecek. Yumurta atacağız, gelen yumurtasını da alıp gelsin. Domates pahalı. Hükümet gidene kadar eylemler devam edecektir.”
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.